Vízilabda: tisztázták Petőváryt és Kószt – nem történt bűncselekmény

Vágólapra másolva!
2019.02.28. 15:27
null
Petőváry Zsolt és Kósz Zoltán a kezdetektől fogva hangoztatta ártatlanságát
Megszüntette nyomozását a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a volt válogatott vízilabdásokat nemi erőszakkal vádoló kislány ügyében – számolt be a Magyar Nemzet. Petőváry Zsolt és Kósz Zoltán a kezdetektől fogva hangoztatta, hogy nem követték el azt, amivel megvádolta klubjuk egykori sportolója.

András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Magyar Nemzet kérdésére közölte: az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, majd – mivel a cselekmény nem bűncselekmény – a nyomozást lezárták.

Hegedűs László, Kósz Zoltán jogi képviselője elmondta: polgári eljárásban sérelmi díjat kérnek azoktól, akik a két sportoló rossz hírét keltették. Ugyanakkor az is nyilvánosságra hozható, hogy az ügy kirobbanása után 30 napon belül büntetőeljárást kezdeményeztek, amit a Pesti Központi Kerületi Bíróság el is rendelt, a XIV. kerületi Rendőrkapitányság pedig rágalmazás miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

Szeptemberben kezdték vizsgálni igazságügyi pszichológusok annak a kislánynak az állításait, szavahihetőségét, aki azt állította, két éve a közismert vízilabdázók szexuális viszonyt folytattak vele. Az üggyel kapcsolatos információk a sajtóban először még nevek említése nélkül jelentek meg.

Nem zárható ki, hogy a szentendrei Papszigetre tervezett sportközpontjuk miatt próbálták lejáratni üzleti ellenfeleik Kósz Zoltánt és Petőváry Zsoltot, nevük besározásához pedig a kislányt használták volna fel – teszi hozzá a Magyar Nemzet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik