Vízilabda: négyszer egyenlítettünk a görögök ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.05. 17:14
null
Bátori Bence volt a magyar csapat legjobbja Rijekában (Fotó: Koncz György, archív)
Magyarország 9–9-es döntetlent játszott Görögországgal a férfi vízilabda Európa-kupa rijekai nyolcas döntőjének első mérkőzésén.

Märcz Tamás szövetségi kapitány a júliusi barcelonai Európa-bajnokság felkészülési tornájának tekinti az Európa-kupa rijekai nyolcas döntőjét, ezért a Görögország elleni nyitó mérkőzés előtt igyekezett leszögezni, hogy nincs nyomás a medencébe ugró játékosokon. A tavalyi budapesti vb óta felforgatott válogatott számára nagy kihívást jelentett a világbajnoki csapatukkal érkező görögök elleni csata, amelynek első öt percében egyik oldalon sem született gól, aztán fél percen belül mindkét csapat betalált: a görögök vezető találatára szinte azonnal válaszolt Bátori Bence.

Az 1–1-es első periódus után a másodikban elkezdtek potyogni a gólok, elsősorban a görögök részéről. Előbb 1–4-re elhúztak, majd Zalánki Gergő és Jansik Szilárd szépítése után a negyed hajrájában villámgyorsan visszaállították a kétgólos előnyt.

A nagyszünet után magyar triplával indult a második félidő, Vámos Márton és Jansik Dávid gólja után Bátori egyenlített ismét – 1–1 után 6–6-nál értük utol az ellenfelet, de fordítani nem sikerült, továbbra is a magyar válogatott futott az eredmény után.

A záró nyolc perc 6–7-ről indult, és megint Bátori egyenlített. Csakhogy a görögöknek ezúttal is volt válaszuk, ráadásul nem egy, hanem, két gól. 7–9 után Mezei Tamás tette szorossá a végét, és 48 másodperccel a vége előtt Vámos Márton egyenlített.

A görögök ellentámadása végén Nagy Viktor védése után húsz másodperce maradt Märcz Tamás együttesének arra, hogy a meccs folyamán először megszerezze a vezetést. Ez nem sikerült, Vámos lövőhelyzetnek nem nevezhető szituációból vállalkozott lövésre, de a görög kapus simán hárította a kísérletet, a vége pedig 9–9 lett.

Märcz Tamás szövetségi kapitány a meccs után az M4 Sportnak úgy értékelt, hogy a mai magyar vízilabda-válogatott számára nagy siker a görögök elleni döntetlen.

A magyar válogatott pénteken ugyancsak 16 órától a csütörtökön a spanyoloktól 11–4-es vereséget szenvedő olaszokkal találkozik.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-KUPA
Nyolcas döntő, Rijeka
Csoportkör, 1. forduló
A-csoport
MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 9–9
(1–1, 2–5, 3–1, 3–2)
Rijeka, 100
néző. V: Vlasic (horvát), Sztanojevics (szerb)
MAGYARORSZÁG:
Nagy V. – BÁTORI 3, Manhercz K., Jansik D. 1, Bedő, VÁMOS 2, Zalánki 1. Csere: Jansik Sz. 1, Kovács Gergő, MEZEI 1, Angyal, Török. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
GÖRÖGORSZÁG:
Flegkasz – Geniduniasz 1, Szkumpakisz 1, DERVISZISZ 2, Funtulisz, Kapocisz 2, Pontikeasz, Argiropulosz, Murakisz, Kolomvosz, Gunasz 1, VLAHOPULOSZ 2. Szövetségi kapitány: Theodorosz Vlahosz
Gól – emberelőnyből:
7/2, ill. 12/3
Gól – ötméteresből:
1/1, ill. –
Kipontozódott:
Bedő (24. p.)
MESTERMÉRLEG
Märcz Tamás: –
Noha az utolsó percben a kezünkben volt a labda a sikerhez, messziről jöttünk vissza a meccsbe. Az elején többször is elengedtük a görögöket, nem voltunk elég pontosak, ám később sokkal jobban összeállt a játék. Erős ellenfél ellen szereztünk értékes pontot, nagyon büszke vagyok a csapatra, amiért nem adta fel, és végig remekül harcolt.

A csoport másik meccsén
Spanyolország–Olaszország 11–4
(3–0, 2–1, 4–1, 2–2)

B-csoport
Horvátország–Franciaország 20–5
Szerbia–Montenegró9–5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik