Vízilabda: három mérkőzés a vb-felkészülés jegyében

Vágólapra másolva!
2019.06.28. 19:06
A magyar férfi vízilabda-válogatott vasárnaptól a Margitszigeten rendezendő BENU-kupán folytatja a felkészülést a július 12-én kezdődő dél-koreai világbajnokságra.
GALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Földi Imre)
GALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Földi Imre)

 

Vári Attila, a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) elnöke a pénteki sajtótájékoztatón a vb-re való felkészülés legfontosabb állomásának nevezte a tornát, amelyen a franciák, a hollandok és a görögök lesznek az ellenfelek. Kiemelte: fontos, hogy ezen a tornán a magyar válogatott az utóbbi időben nagy fejlődést mutató és komoly játékerőt képviselő görögökkel is megmérkőzhet, mert velük a vb későbbi fázisában is találkozhat majd. Hozzátette: a távlati cél a tokiói olimpiai részvétel kiharcolása. Erre még a kvangdzsui vb-n, a januári hazai rendezésű Európa-bajnokságon, majd egy kvalifikációs eseményen nyílik lehetőség.

Zlinszky János, a vb-t megelőző hazai tornán idén negyedszer névadó BENU Magyarország Zrt. igazgatósági tagja, elmondta: ettől az évtől nemcsak anyagilag, hanem egy kategóriájában európai piacvezetőnek számító komplex vitaminkészítménnyel is támogatják a szövetséget.

Märcz Tamás szövetségi kapitány jelezte, hogy a korábbi évekkel ellentétben idén bővebb kerettel, 27 fővel vágtak neki a felkészülésnek.

„Tizenöt játékos elment a belgrádi világligára, ahol reális cél volt a négy közé jutás” – fogalmazott Märcz, aki azonban nem érzi kudarcnak, hogy ezt végül nem sikerült teljesíteni. Azzal folytatta, hogy az itthon készülő 12 játékoshoz öten csatlakoztak a Világligán szerepeltek közül, s 13-an utaznak majd el Japánba, a vb-t megelőző felkészülési állomásra.

„Korábban az a 13 játékos szerepelt a BENU-kupán, akik később a vb-re, vagy az Eb-re utaztak. Most még nincs meg a 13 utazó, de már közel állunk hozzá” – jegyezte meg a szövetségi kapitány, aki szerint jelenleg az a lényeg, hogy az itthon készült pólósokat felhozzák a megfelelő fizikai szintre.

„Biztos, hogy a fiúk nem a legtökéletesebben fognak játszani, de ez a torna segít játékba lendülni, csapattá formálódni, s ütőképes válogatottunk lesz majd a világbajnokságon” – hangsúlyozta Märcz.

A csapatkapitány, Varga Dénes szerint a legjobb leosztás, hogy sorrendben egy közepes, egy gyengébb, majd egy erősebb csapat ellen kell játszaniuk.

„Jó döntés volt, hogy másokkal mentünk ki a világligára, mert így nem őröltük fel magunkat” – állapította meg Varga, aki úgy látja, a vb-csoportban egy komoly meccsük lesz, a sorrendben második spanyolok elleni, így arra hegyezik ki magukat.

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, a magyar válogatott az eddigi három BENU-kupán mind a kilenc mérkőzését megnyerte.

Märcz Tamás együttese vasárnap a franciák ellen kezdi meg szereplését a Hajós Alfréd Uszodában, hétfő a hollandokkal mérkőzik meg, majd kedden a görögök ellen zárja a tornát. Mindhárom nap 19.30 órától játszanak Varga Dénesék.

VÍZILABDA
BENU-KUPA FÉRFI FELKÉSZÜLÉSI TORNA,
MARGITSZIGET
VASÁRNAP
16.30: Görögország–Hollandia
19.30: Magyarország–Franciaország
HÉTFŐ
16.00: Görögország–Franciaország
19.30: Magyarország–Hollandia
KEDD
16.00: Hollandia–Franciaország
19.30: Magyarország-Görögország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik