Vízilabda: Ha ő nincs, én sem tartok ott, ahol most... – Bedő Benedekről

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2020.06.19. 13:19
null
Benedek Tibor, Varga Dániel és a kép jobb szélén Bedő Krisztián a válogatott 2015-ös, Ausztrália elleni mérkőzésén (Fotó: NS Archív)
Benedek Tibor halála sokkolta a sportvilágot, ugyanakkor talán kevesen tudják, hogy szakvezetői pályafutása egy nagykanizsai pólós, Bedő Krisztián számára is komoly mérföldkővel bírt.

 

Benedek Tibort 2013 januárjában nevezték ki a magyar férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitányává, és mint frissiben kinevezett szakember bizalmat szavazott például a Nagykanizsáról indult centernek, Bedő Krisztiánnak is. A vízipólós a kanizsai kezdő évek után Kaposváron, majd a BVSC-nél folytatta pályafutását, aztán 2013 nyarának elején a friss bajnok ZF-Egerhez igazolt. Krisztián bő másfél hónappal később, 20 évesen már világbajnoknak vallotta magát, Benedek Tibor kezei alatt.

„Először is felfoghatatlan, ami történt – kezdte a válogatott pólós Bedő Krisztián. – Szorgalma sokunknak példa lehetett, hogy kitartó munkával igenis sokra lehet vinni. Tibi a húsz százaléknyi tehetségéhez nyolcvanat tett a szorgalmával. Emberileg csak a legjobbakat mondhatom róla és olyan példa nélküli edző volt, aki a fizikai felkészítés mellett a mentális oldalra is nagy figyelmet fordított. Tényleg csak azt mondhatom, rengeteget köszönhetek neki, ha ő nincs, én sem tartok ott, ahol most…”

Bedő a napokban igazolt a Vasas SC-hez egy néhány hónapos időszakot felölelő franciaországi légióskodása után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik