Vízilabda: Benedek Tiborék hivatalosan is „halhatatlanok”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.30. 07:49
null
Benedekék a beiktatási ceremónián (Fotó: waterpolo.hu)
Vasárnapra virradó éjszaka az egyesült államokbeli Santa Clarában beiktatták a vizes sportágak halhatatlanjai közé együtt, csapatként azt a hat játékost, akik Sydneyben, Athénban és Pekingben is olimpiai aranyérmet nyertek a magyar férfi vízilabda-válogatott válogatott tagjaként – adta hírül a vlv.hu.

Az International Swimming Hall of Fame ünnepségére – amelyen ott volt Kemény Dénes, a háromszoros aranyérmes férfi válogatott szövetségi kapitánya is, akit 2011-ben már „beiktattak" – az amerikaiaknál megszokott külsőségek között került sor.

A halhatatlanok – Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Szécsi Zoltán – egy, a dicsőségüket jelképező, a vállukon elhelyezett szalagot valamint egy kisebb trófeát kaptak.

„Ez csakis a családok, az edzőink és a bajnoktársaink munkájának köszönhető! Hálásak vagyunk Nektek. Hajrá Magyarok!" – mondta Kiss Gergely.

A Hírességek Csarnokába korábban a következő magyar vízilabdázók kerültek be: Faragó Tamás, Gyarmati Dezső, Halassy Olivér, Homonnay Márton, Kárpáti György, Kemény Dénes, Komjádi Béla, Lemhényi Dezső, Markovits Kálmán, Mayer Mihály, Németh János, Szivós István, id. Szivós István és Zólyomi András.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik