Vízilabda: Szlobodan Nikics az FTC utánpótlásában vállal szerepet

Vágólapra másolva!
2020.05.25. 16:02
null
A 37 éves klasszis a 2006-os születésű fiatalokból álló együttes irányítását veszi át (Fotó: Micheller Szilvia)
Visszatér a Ferencvároshoz Szlobodan Nikics, a világ egyik legeredményesebb vízilabdázója, aki a klub utánpótlásában vállal szerepet a jövőben.

 

Az FTC honlapjának hétfői beszámolója szerint a 37 éves klasszis a 2006-os születésű fiatalokból álló együttes irányítását veszi át.

A 355-szörös szerb válogatott, többek között olimpiai-, háromszoros világ- és ötszörös Európa-bajnok center 2017 és 2019 között játékosként erősítette a zöld-fehéreket, akikkel gyakorlatilag mindent megnyert, hiszen a magyar bajnoki és kupagyőzelem mellett a Bajnokok Ligája- és az Európai Szuperkupa-trófeát is magasba emelhette.

„Tényleg sok helyen játszottam korábban, ezért bizton állíthatom, hogy ez a klub a legjobban szervezett és felszerelt egész Európában. Azt láttam, hogy a Fradinak nagy céljai vannak a vízilabdában és ehhez szívesen csatlakozom” – mondta Nikics, aki pályafutása utolsó évében a koronavírus-járvány miatt idő előtt lezárt szezonban a VasasPlaket csapatát erősítette.

„Ahogy egy játékosnak, úgy az edzőnek is fel kell építenie magát. A gyerekekkel való munka jó alapot adhat ahhoz, hogy minél jobb edző legyek. Ez egy új kihívás lesz nekem is, valami olyan, amire már készültem, hiszen nekem is van két gyermekem. Látom őket felnőni, és ha a fiatal pólósokat nézem, arra gondolok, hogy egy edzőnek nem csak vízilabdázni kell megtanítania őket” – tette hozzá Nikics, aki amellett, hogy minél több tapasztalatát szeretné átadni a fiataloknak, arra is meg akarja majd tanítani a jövő generációját, miképpen váljanak „jobb emberré”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik