Vízi: Az egész éves munkánk mehet a kukába – Szécsi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.02.27. 17:40
null
Szécsi Zoltánt bosszantja az egri pólócsapat körül kialakult helyzet (Fotó: Koncz György, archív)
Szécsi Zoltán, a férfi vízilabda ob I-ben szereplő egri klub ügyvezetője a heol.hu oldalnak adott interjújában elmondta, borzasztóan megviselte a csapatot, hogy az olaszországi nemzetközi kupamérkőzése után a koronavírustól tartva bezárták az egri uszodát, és elhalasztották a csapat szerdai bajnokiját.

 

„Sokan félreértelmezték a polgármester szavait, ő ugyanis mondandójában a Bresciából visszatérő 18-19 vízilabdázóról beszélt. Ehhez képest most az van, hogy azokat a gyerekeket is folyamatos atrocitások érik, akik a közelünkben sem voltak sem akkor, sem pedig azóta. Jó lenne, ha nemcsak az egri, de az országos közvélemény is az egri vízilabdát ezúttal lekorlátozná a felnőtt csapatra. Mi profik vagyunk és elviseljük akár a csoportos butaságot is, a gyerekeket azonban mindenképp szeretném megóvni. Ők teljesen ártatlanok, és egészen biztosan fertőzésmentesek” – idézi a heol.hu Szécsi Zoltánt.

A sportvezető elmondta, a Bresciában elért eredményt (6–3-ra nyert az olasz csapat) követően bizakodtak, itthon sikerül olyan eredményt elérni, amely továbbjutást ér, de edzeni sem tudnak, és minden bizonnyal a visszavágóra sem kerül sor.

„Jelen állás szerint a Brescia elleni meccsünket öt nullával majd jóváírják az olaszoknak, vagyis egy hirtelen-ítélő törvényszék miatt most az egész éves munkánk mehet a kukába” – mondta Szécsi, kiemelve, hogy a társaság borzasztóan érzi magát a kialakult helyzet miatt, pedig mindenki alapos vizsgálaton esett át, és a Nemzeti Népegészségügyi Központ főigazgatója szerint nem jelent nagy kockázatot az egri pólócsapat.

Szécsi Zoltán elmondta, a mostani koronavírus-hisztéria az egész magyar bajnokságra rányomja a bélyegét, és nem nagyon látni, hogy mi lehet a megoldás.

A heol.hu úgy tudja, az egri uszoda március 7-én nyit ki abban az esetben, ha addig nem történik megbetegedés a koronavírus miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik