Vízilabda: a szövetség szeretné megrendezni az Ek-döntőt is

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.10.30. 10:12
Minden Magyarországra hozható vízilabda-csúcseseményt, így a férfiválogatottak számára első alkalommal kiírt Európa-kupa jövő évi döntőjét is szívesen megrendezné a Magyar Vízilabda-szövetség.

Nemcsik Balázs, a szervezet ügyvezető igazgatója a Digi Sport hétfői Reggeli Start című műsorában elmondta: megtehették volna, hogy az első évben kívülről figyelik az új sorozatot, de mivel a közelmúltban több változás is történt a férfiválogatott keretében, a csapatnak idő és jó pár mérkőzés kell ahhoz, hogy összeálljon, s Märcz Tamás szövetségi kapitánynak most minden összecsapás fontos.

Hozzátette: az Európa-kupa lebonyolításában végül egy rövidített verziót fogadtak el, s úgy gondolja, hogy a jövő év elején kezdődő versenysorozat jól szolgálhatja a férfiválogatott fejlődését. Ugyanakkor a szövetségnek az is fontos, hogy a szurkolók újra itthon láthassák majd a magyar nemzeti csapatot.

Erre lesz is lehetőség, hiszen Olaszország és Horvátország mellett az egyik selejtezőcsoportot 2018. február 15. és 18. között éppen Magyarország rendezheti, az ellenfél Spanyolország, Franciaország, Románia és Grúzia lesz. A körmérkőzés után az első három együttes jut be az április 5. és 8. között sorra kerülő nyolcas döntőbe.

Nemcsik kitért arra is, hogy bár a sorozat pénzdíjas, ennek mértéke – mint a vízilabdában megszokott – elmarad majd a befektetett összegtől.

Nemcsik jelezte: a hazai szövetség számára stratégiai cél, hogy akárcsak a közelgő Európai Szuperkupát, más nemzetközi vízilabda csúcseseményeket is Magyarországra hozzon, s hamarosan eldől, hogy pályáznak-e a férfi Európa-kupa nyolcas fináléjának megrendezésére.

A férfiválogatottnál bekövetkezett személyi változások kapcsán elmondta: szurkolóként bízik abban, hogy a két olimpiai bajnok, Varga Dénes és Hosnyánszky Norbert csak ideiglenesen mondta le a válogatottságot, s kijelentette, hogy az esetleges folytatásról a játékosoknak és a szövetségi kapitánynak kell majd megegyeznie. Kiemelte: az egyik legfontosabb most az, hogy megtalálják azokat a fiatalokat, akik Hosnyánszkyékhoz hasonló karriert futhatnak majd be.

Gerendás György másodedző távozása kapcsán megjegyezte, hogy a szakember annak idején eleve egyéves közös munkáról egyezett meg Märcz Tamással. Az eddig az utánpótlás területén tevékenykedő Horkai György szövetségi edzővel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, hogy utóbbi továbbra is a szövetség alkalmazottja marad, csak még az nem dőlt el, milyen minőségben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik