Vízilabda: a szövetség döntött a Magyar Kupa befejezéséről

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.09.02. 17:50
null
Az MVLSZ elkötelezett a Magyar Kupa befejezése mellett, az új időpontokat is kijelölte (Fotó: Balogh László)
A koronavírus miatt elhalasztott Magyar Kupa-meccsekkel kapcsolatban határozott legutóbbi ülésén a Magyar Vízilabda-szövetség elnöksége. A waterpolo.hu beszámolója szerint a testület elkötelezett a torna befejezése mellett, továbbá határoztak arról is, mi legyen a protokoll a jövőben, ha egy-egy ob I-es csapatnál fertőzöttet találnak.

Az elnökségi ülés központi témája a koronavírus-fertőzöttek növekvő esetszáma volt. Az elmúlt napokban, hetekben számos hazai klubcsapatban jelent meg a vírus, így a Ferencváros, az UVSE, az Eger, az OSC, a Szolnok férfi- és a III. kerület női csapatánál – írja beszámolójában a szövetség hivatalos honlapja.

Az elnökség úgy döntött, a Magyar Kupát mindenképp be kell fejezni. A határozat értelmében a férfiak elődöntős és döntős napja szeptember 26. és 27. – a helyosztókat is lejátsszák –, a helyszín a Hajós Alfréd Sportuszoda lesz. A hölgyeknél szeptember 7-én az elődöntőket rendezik 18.45-től és 20.15-től, másnap, szeptember 8-án 17.30-kor a bronzéremért, 19 órától az aranyéremért játszanak a csapatok, mindegyik találkozót élőben közvetíti az M4 Sport. Illetve a női mezőnyben is a versenykiírásnak megfelelően megrendezik az összes helyosztót.

A bajnoki küzdelmek a hétvégén elkezdődtek, és folytatódnak is, amennyiben valamely csapatnál pozitív mintát produkálnak, a versenyirodának címezve az ügyvezetői testület hatáskörébe tartozik, hogy döntsön a halasztási kérelmekről.

Az elnökség a Komjádi-kupa selejtezőit egyelőre elhalasztotta, a területi igazgatókat pedig további négy évre megerősítette pozíciójukban.

A waterpolo.hu beszámolójában megjegyzi, Vári Attila, az MVLSZ elnöke egyenesen a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi üléséről érkezett a tanácskozásra, és elmondta, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság eltökélt a tokiói olimpiai megrendezésére, és minden sportszövetséget arra kér, igyekezzenek fenntartani a sportolók motivációját, hiszen ez feltétele annak, hogy jövőre legyenek ötkarikás játékok, méghozzá minél teljesebb sportolói létszámmal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik