„A következő idénytől a Fradiban akartam játszani,
nagyon örülök neki, hogy ez megvalósult –
mondta a Szolnoktól távozó Zalánki Gergő. – A játékosokat nagyon jól ismerem, jelenleg ez a világ legjobb csapata, így hatalmas motiváció lesz a zöld-fehéreknél vízilabdázni, s begyűjteni azokat a serlegeket, amelyeket a csapat az idén megnyert, köztük a Bajnokok Ligáját.”

A 24 éves, balkezes pólós a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy azért is akart a Ferencvárosba igazolni, hogy az olimpia előtt egy csapatban játszhasson a válogatott két klasszisával, Varga Dénessel és Vámos Mártonnal.

„A válogatottban sokat játszottunk már együtt, de a klubszezon egészen más. Nap mint nap együtt edzünk, és legalább hatvan meccset játszunk az idényben, a korábbi tíz helyett. Így sokkal jobban összeszokhatunk, különösen Vámos Marcival, ha együtt vagyunk a vízben. Bízom benne, hogy ezt az olimpián majd kamatoztatni is tudjuk.”

Videónkban arról is beszél, hogy a vízilabdás közegből sokan felhívták, és drukkoltak neki, hogy a Fradiba jöjjön, mert ez a jövő. Továbbá elmondja, hogyan élte meg az elmúlt idényt a Szolnokkal, s mit vár a nyári világbajnokságtól.