A 16 fős névsorban a BVSC-t öten, a Dunaújvárost és az UVSE-t négyen-négyen képviselik, ketten a Ferencvárosból érkeznek, Szilágyi Dorottya pedig Egerből.

„A franciák elleni jó kezdés után fontos, hogy a játékosaink támadásban és védekezésben is biztonságban érezzék magukat, csak így lehet esélyünk az olaszországi mérkőzésen. A cél tehát a pénteki és szombati, illetve a veronai edzéseken a játék biztonságossá tételén lesz” – fogalmazott a szakvezető a magyar szövetség honlapján.

A női válogatott a világliga-selejtező első fordulójában 13–4-re megverte Franciaország legjobbjait. Az olasz csapat elleni találkozót Veronában vívják, a válogatott pénteken találkozik a Margitszigeten.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A MAGYAR VÁLOGATOTT VILÁGLIGA-PROGRAMJA
december 3.:
Olaszország–Magyarország
január 12.: Hollandia–Magyarország
január 15.: Franciaország–Magyarország
február 12.: Magyarország–Hollandia
március 5.: Magyarország–Olaszország