Vízilabda: 15 év után nem Földi László a Vasas vezetőedzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.12. 18:40
null
Földi László (j2) 15 év után távozik a Vasastól (Fotó: Dömötör Csaba)
A Kaposvártól szombaton elszenvedett vereséggel a Vasas elvesztette az esélyét, hogy az idényre megfogalmazott célját, vagyis a bajnokságban az első nyolc közé kerülést kiharcolja, ezért a Vasas SC vezetősége és Földi László vezetőedző a helyzet értékelése után közös megegyezéssel úgy döntöttek, hogy a szakember távozik a posztjáról – számolt be hivatalos honlapján a VasasPlaket.

„A döntés közös megegyezéssel történt, Bóbis Máté lesz a megbízott edző az alapszakasz befejezéséig.

A VasasPlaket 15–12-es vereséget szenvedett szombaton a Kaposvártól az ob I 12. fordulójában, ezzel elveszítette esélyét a mostani idényre megfogalmazott célok elérésére, a legjobb nyolc közé jutásra.

A Vasas SC vezetősége és Földi László vezetőedző értékelte a jelenlegi helyzetet, és végül közösen úgy határoztak, hogy a szakvezető távozik a posztjáról.

Markovits László, a Vasas SC elnöke így indokolta a váltást:

»Sosem könnyű meghozni egy ilyen döntést, különösen ha egy olyan szakemberről van szó, akivel számos szép sikert éltünk át. Sok szempontot mérlegeltünk, és végül közösen határoztunk a váltás mellett. Földi László továbbra is marad a szakosztály kötelékében, és a nyár végéig kialakul az a struktúra, amely mentén tovább folytatódik a szakmai munka, az ő tudására is alapozva.«

Földi László távozása után Bóbis Máté megbízott edzőként irányítja tovább a VasasPlaketet az alapszakaszból hátralévő két mérkőzésen, a klub- és a szakosztályvezetés pedig hamarosan döntést hoz a végleges utódról.

A keddi döntéssel másfél évtizedes korszak zárul le, hiszen Földi László 2004 júniusában lett a VasasPlaket vezetőedzője, így a mostani a tizenötödik megkezdett szezonja volt a csapat élén. Irányításával ötször nyert bajnoki címet az együttes (először 2007-ben, utoljára 2012-ben), háromszor Magyar Kupát, emellett kétszer bejutott a Bajnokok Ligája (Euroliga) négyes döntőjébe, 2008-ban Barcelonában harmadik, 2012-ben Nagyváradon negyedik lett a csapat” – áll a klub hivatalos honlapján megjelent közleményben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik