Vízi MK: hatan pályáznak a győzelemre, teher az OSC-n

Vágólapra másolva!
2014.12.05. 10:29
Mindkét nemnél három kimondottan erős csapat küzd a vízilabda Magyar Kupáért, amelynek négyes döntőit a hétvégén rendezik Szentesen: a pénteki és szombati elődöntők után vasárnap kapjuk meg a végső választ, mely kluboké lesz az idén a trófea.
„Egyetlen csapat, amelyen valódi teher van, az OSC – mondta az esélyekről a Nemzeti Sport BEK-győztes szakértője, Szabó Zoltán. – A Szolnok–Eger párharcban jelen állapotban nem lehet megmondani, melyik az esélyes, ellentétben az OSC és a Honvéd mérkőzése kapcsán. Az a faramuci helyzet állt elő, hogy a legnagyobb hibát az követi el, aki leírja a Honvédot, ez most az OSC lehet. Ha az esélyeket kell elemezni, általában az szokott nyerni, aki az erősebb ágon megy végig. A teniszben és az amerikai fociban is így van. Mindhárom nagycsapat teljesen kicserélődött, az alapoktól kezdtek építkezni, éppen ezért ugyanabban a fázisban tartanak. Nem látok olyat, mint korábban az Egernél, amikor az volt a lényeg, hogy a tavaszra legyenek jók, a Dabrowski-érában hangsúlyos az ősz és a tél is.”

„Az eddigi bajnoki eredmények alapján szerintem a velünk azonos csoportból továbbjutó BVSC és az UVSE a legesélyesebb a döntőbe kerülésre – mondta a nők esélyeiről Tóth László, a szentesiek edzője, szintén lapunk szakértője. – Hajszállal lemaradva tőlük a Dunaújváros, utána az Eger, amely nem feltartott kézzel érkezik, de a bajnokságban elég sok gólt kapott a másik három együttestől. A kupára mindig jellemző, hogy borulhat a papírforma, egy meccsen lehet meglepetést szerezni, ráadásul kiegyensúlyozott a magyar bajnokság, nehéz biztosat mondani, még ha a keret alapján az Újpest tűnik is a legerősebbnek. A két nap alatt sorra kerülő két mérkőzés nem lehet gond, fizikailag felkészültek a csapatok, és amelyik továbbjut, másnap pozitív energiával feltöltve száll vízbe.”

THEODORA MAGYAR KUPA, NÉGYES DÖNTŐ, SZENTES
December 5., péntek.
Férfiak. Elődöntő

RacioNet-Honvéd–A-Híd-OSC-Újbuda, 17.45
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép, 19.35

December 6., szombat
Nők. Elődöntő

BVSC-Wáberer Hungária-Zugló–Dunaújvárosi Főiskola, 16
ZF-Eger-EKF–UVSE-Centrál, 18

December 7., vasárnap
Döntő

Nők, 17.10
Férfiak, 19

A férfi elődöntőt és a vasárnapi döntőket a Digi Sport közvetíti.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik