Vizes vb: Nem volt időnk szomorkodni az orosz meccs után – Szilágyi Dorottya

ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu))ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu))
Vágólapra másolva!
2019.07.20. 14:52
null
A magyar vízilabda-válogatott 17–6-ra legyőzte Új-Zélandot (Fotó: Derencsényi István)
A kvangdzsui vizes világbajnokságon 17–6-ra győzött Új-Zéland ellen a magyar női vízilabda-válogatott. Szilágyi Dorottya, a magyar csapat szélsője a Nemzeti Sportnak beszélt az önbizalom növelő sikerről, az oroszoktól elszenvedett vereségről, valamint az olaszok elleni folytatásról.

 

–A győzelem nem volt kérdéses, a továbbjutáson kívül mit nyerhettek?
–Az önbizalmunk miatt kellett ez a mérkőzés, és azért is, mert nekünk nem tesz jót, ha három napig pihenünk. Sokkal többet tudunk tanulni egy világbajnoki összecsapásból, mint edzésen, szóval jól jött az Új-Zéland elleni találkozó – válaszolta Szilágyi Dorottya a Nemzeti Sport felvetésére.

Leimeter Dóra (a magyar vízilabda-válogatott szélsője)
„Most nagyon jól tudtunk figyelni egymásra, ez fontos lesz akár az olaszok ellen, akár később. Kommunikáltunk egymással, észrevettük a lehetőségeket, szólt, aki helyzetben volt, ez eddig nem mindig volt jellemző. Az oroszok elleni mérkőzést sikerült gyorsan, még aznap este lezárni. Nagyon sok hibát követtünk el, azokból tanulni kell, ám úgy éreztük, ha valamikor ki kell kapni, akkor az inkább a csoportmérkőzésen történjen meg, mint később, nem kell a kardunkba dőlni. Mindenképpen akartunk a játékon, de nem volt világvége hangulat.”

–Nehéz volt maguk mögött hagyni az oroszok elleni ötgólos vereséget?
–A játékunk miatt tényleg nem voltunk feldobottak, de a meccs után félórával-órával már tovább tudunk lépni. Nem volt időnk szomorkodni, hiszen tudtuk, következik a negyeddöntő.

–Nyilván ezen a győzelmen sem gondolkodnak sokkal többet. Mire kell készülni az olaszok ellen?
–Nagyon figyelni kell arra, hogy a két remek lövőjüket, Arianna Garibottit és Roberta Bianconit kivegyük a játékból, sőt idesorolhatom még Silvia Avegnót is, őt is semlegesíteni kell. Igazából csak úgy tudjuk legyőzni őket, ha csapatként működünk.

–Bíró Attila elmondta, életében először meccselt tájfunban. Önöket mennyire zavarta az időjárás?

–A vízben nem nagyon lehet észrevenni, hogy esik, nem okozott gondot. Kérdés, milyen lesz az időjárás, viszont a szélre figyelni kell, mert egy ejtésnél nem jön jól.

FINA VIZES VB, NŐI VÍZILABDA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
MAGYARORSZÁG–ÚJ-ZÉLAND 17–6 (4–2, 4–1, 4–1, 5–2)

Kvangdzsu, 600 néző. V: Florestano (brazil), Menéndez Betancourt (kubai)
MAGYARORSZÁG: GANGL – Szilágyi D. 2, KESZTHELYI 4, Illés 1, PARKES 1, Vályi V. 2, LEIMETER 3. Csere: Magyari (kapus), Gyöngyössy, Rybanska 1, Horváth B., Tóth-Csabai 1, Gurisatti 2. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
ÚJ-ZÉLAND: Milicich – Houghton 2, Doyle 1, McDowell 2, NICHOLSON, Lemon, McKenty.
Csere: Layburn (kapus), Enoka, Carrington, Tobin, Howarth 1, Alsemgeest.
Szövetségi kapitány: Angie Winstanley-Smith
Gól – emberelőnyből: 11/6, ill. 12/2
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: – ill. 2/1
Kipontozódott: Houghton (23. p.), Rybanska (28. p.), McKenthy (30. p.), Horváth B. (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Angie Winstanley-Smith: – Fizikailag nagyon kemény mérkőzést vívtunk az egyik éremre esélyes csapat ellen. Azt kaptuk, amire számítottunk, erősek, gyorsak voltak, meg kellett küzdeni a lehetőségekért.

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Roska Emese Boglárka, Csurka Gergely, Derencsényi István (fotó), Kovács Erika (Budapest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik