Vizes vb: „Nem szabad lebecsülni az ausztrálokat”

ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu))ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu))
Vágólapra másolva!
2019.07.22. 06:19
null
Nagy Viktor szerint egy meccsen bármi megtörténhet (Fotó: Derencsényi István)
Ahogyan arról beszámoltunk, Ausztrália lesz a magyar férfi vízilabda-válogatott ellenfele a kvangdzsui világbajnokság negyeddöntőjében. Csokorba gyűjtöttünk néhány magyar reakciót.

 

A férfi vízilabdázók legutóbb pénteken játszottak mérkőzést, majd kedden a nyolc közé jutásért a Montenegrót legyőző Ausztrália lesz az ellenfél a kvangdzsui világbajnokságon. A csapat magát lendületben tartandó a szerbek ellen kétkapuzott, ezt követően kérdeztük a játékosokat arról, mit szóltak a némileg váratlanul nyerő ellenfélhez.

„Meglepett az eredmény – jegyezte meg már Nagy Viktor a helyi idő szerint vasárnap esti edzés után. – Nem gondoltam, hogy erre a mérkőzésre ennyire feljavulnak az ausztrálok, persze nem rossz kis csapat. Igazából azon jobban meglepődtem, hogy végig bírták, és döntetlenre tudták hozni. Cseppet sem becsüljük le őket, hiszen amelyik együttes képes legyőzni Montenegrót, az nem lehet rossz. Mondjuk eddig sem gondoltuk, hogy lebecsülendő ellenfél, ezen a szinten senki sem az, most is kiderült, egy meccsen bármi megtörténhet.”

A bekkeknek nem lesz könnyű dolguk, hiszen a center Joseph Kayest roppant nehéz megtartani.

„Támadásban lassabb, nagyobb darab, folyamatosan mozgatni kell, hogy fáradjon és esetleg hibákat szedjen össze – vázolta a lehetséges nyerő taktikát a bekk Pohl Zoltán. – A testsúlyán kívül az erénye, hogy nagyon erős, jó lába van, betolja hátrafelé a védőt. Amikor pedig ellép, olyan erővel lök el, hogy ha nem ítél kontrát a játékvezető, nem biztos, hogy utolérjük. Egyébként összességében nem lepett meg a meccs eredménye, nem szabad lebecsülni az ausztrálokat, tudjuk, hogy tudnak nagyon jól játszani. Néztük a meccset, nekik most bejött néhány dolog, a montenegróiaknak kevésbé.”

„Nem feltétlenül volt meglepő, hogy az ausztrálok jutottak tovább – vette át a szót Manhercz Krisztián. – Papíron erősebb csapat Montenegró, ha tíz meccset lejátszanának, valószínűleg többet megnyertek volna, de hát ilyen a sport. Kicsit brusztosabb, kockásabb, keményebb, inkább fizikális csatára számítok, mint Montenegró ellen lett volna, bár Montenegró is a keménységéről híres. Nem aggódom, felkészülünk rájuk, és száz százalékot nyújtunk majd.”

A magyar válogatott közép-európai idő szerint kedden délelőtt tízkor száll vízbe Ausztrália ellen.

A KEDDI PROGRAM
Helyosztók
A 15. helyért
1.00: Dél-Korea–Új-Zéland
A 13. helyért
2.30: Kazahsztán–Brazília
A 9-12. helyért
4.00: Montenegró–Japán
5.30: Egyesült Államok–Dél-Afrika
Negyeddöntő
7.00: Szerbia–Spanyolország
8.30: Horvátország–Németország
10.00: MAGYARORSZÁG–Ausztrália – élőben az NSO-n!
11.30: Olaszország–Görögország

A Nemzeti Sportot az eseményről tudósítja: Roska Emese Boglárka, Csurka Gergely, Derencsényi István (Kvangdzsu), Kovács Erika (Budapest)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik