Vízes vb: Életem legunalmasabb és leghosszabb meccse – Bíró

ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu), DERENCSÉNYI ISTVÁN (fotó)ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu), DERENCSÉNYI ISTVÁN (fotó)
Vágólapra másolva!
2019.07.14. 07:45
null
Bíró Attilát is meglepte, mennyire gyenge Dél-Korea (Fotó: Derencsényi István)
Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Dél-Korea elleni 64–0-s siker után arról beszélt, őt is meglepetésként érte, hogy mennyire gyenge az ellenfél.

 

FINA VIZES VILÁGBAJNOKSÁG, KVANGDZSU
NŐI VÍZILABDA, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–DÉL-KOREA 64–
0 (16–0, 18–0, 16–0, 14–0)
Kvangdzsu,
500 néző. Vezette: Cheng (szingapúri), Waldow (új-zélandi)
MAGYARORSZÁG:
Gangl – SZILÁGYI D. 10, Keszthelyi 5, Illés 3, PARKES 11, Vályi V. 3, Leimeter 3. Csere: Magyari (kapus), GURISATTI 8, TÓTH-CSABAI 7, Gyöngyössy 2, Horváth B. 4, RYBANSKA 8. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
DÉL-KOREA:
Oh – Lim, Lee Cse Dzsung, Lee Dzsun Geun, Szon, Kim Je Dzsin, Cso. Csere: Kim Min Dzsu (kapus), Jun, Kwon, Ryan, Csoj, Kjung. Szövetségi kapitány: Dzsin Man Keun
Gól – emberelőnyből:
5/5, ill. –
Gól – ötméteresből:
3/3, ill. –

A MÉRKŐZÉS TUDÓSÍTÁSÁT ÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT ITT OLVASHATJÁK EL!

– Ez csúcs volt, mármint történelmi siker.

– Nem tudtunk a korábbi rekordról, hogy mi volt eddig a legnagyobb győzelem bármilyen vízilabda-eseményen, sőt azt sem mondtam, hogy minél több gólt kell lőni. Annyit kértem, ússzuk meg sérülés nélkül, és legyen ez bemelegítés a most következő konditermi edzésre plusz az esti vizes edzésre. Gyakorlatilag engem is meglepetésként ért, hogy ennyire gyenge az ellenfél, ugyanakkor megadtuk a tiszteletet, hogy nem szórakoztunk velük, nem bohóckodtunk. Így is ötven százalék alatti fizikai teljesítménnyel lőttünk ennyi gólt. Gyakorlatilag életem leghosszabb mérkőzése volt, és a legunalmasabb is.

– Sikerült megúszni sérülés nélkül?
– Még nem láttam mindenkit, de úgy gondolom, hogy igen.

– A tisztelet szép, ugyanakkor a hatvannégy gól nem túl jó üzenet a sportágról.
– Így van. Nem tudunk mit tenni, Dél-Korea alanyi jogon szerepelhet a világbajnokságon, amúgy ide sem kerülhetett volna. Sok női válogatott van még a világon, amelyik sokkal, de sokkal jobb. Ez van. Letudtuk a meccset, szeretnénk minél hamarabb elfelejteni, aztán talán a lexikonokban benne marad, ha mások nem döntik meg a rekordot. Nem ezért jöttünk, sokkal komolyabb céljaink vannak.

– Az újoncok vb-debütálásának megtette a mérkőzés?
– Még ahhoz is kevés volt, mert az érzés, a miliő hiányzott. Nem láttunk kicsit keményebb faultokat, kiállításokat vagy fizikai, test a test elleni küzdelmet. Gyakorlatilag akkor szereztünk labdát, amikor akartunk, talán arra volt jó a mérkőzés, hogy a pálya méreteit, a kaput kicsit belőjék a lányok.

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Roska Emese Boglárka, Csurka Gergely, Derencsényi István (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik