Vizes vb: ha nyernek a mieink, Spanyolország következik

ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu))ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu))
Vágólapra másolva!
2019.07.22. 11:11
null
A fehér sapkás amerikaiak erőt demonstráltak a görögök ellen (Fotó: FINA)
Ausztrália női vízilabda-válogatottja nagyszerű védekezéssel 9–7-re nyert Oroszország ellen, és elődöntőbe jutott a kvangdzsui világbajnokságon. Egynegyednyi űrjátékkal a spanyol női vízilabda-válogatott felülmúlta Hollandiát, így ha a magyar együttes nyer, ellene játszik az elődöntőben.

 

HOLLANDIA–SPANYOLORSZÁG

Azért az nem sok jót jelent a hollandoknak, ha Arno Havenga szövetségi kapitány már az 5. percben kikéri az idejét... Márpedig az Európa-bajnok együttes szövetségi kapitánya a 4–0-s helyzethez képest egyébként egészen nyugodtan sétált a medencepart közepéhez, hogy elbeszélgessen a spanyolok elleni negyeddöntőben hihetetlenül pocsékul kezdő játékosaival.

A spanyolok védekezésben szépen „kiugráltak” a holland lövőkre, elöl pedig sorra szerezték a gólokat – a 6. percben Maica García már az ötödiket. Sőt még Beatriz Ortíz is beköszönt, és ha Simone van de Kraats az utolsó pillanatokban nem talál be, a hollandok a teljes negyedben „csendben maradtak” volna.

Hiába jártunk csak a 9. percben, azért 7–1 után látszott, nincs visszaút, megbosszulta magát, hogy az első negyedben a Hollandiában is kedvelt ementáli sajtra emlékeztetett az Európa-bajnok védelme. Nem akadt vezér a hollandoknál, aki képes lett volna megállítani a lavinát, a nagy hátrányban meg aztán hiába zárkóztak, nem érhették utol az Európa-bajnoki bronzérmest.

Spanyolország 12–8-re győzött, így harmadikként elődöntőbe jutott, és várja ellenfelét a magyar–olasz párharcból. Akárki is nyer vagy veszít ott, érdekes lesz az 5–8. helyért zajló csata Görögországgal, Oroszországgal meg az Eb-aranyérmes hollandokkal…

AUSZTRÁLIA–OROSZORSZÁG

Reméljük, hogy ezen a világbajnokságon már nem lesz alkalmunk visszavágni a minket a csoportkör zárásán magabiztosan, 17–12-re legyőző oroszoknak, ugyanis az azt jelentené, hogy a magyar női vízilabda-válogatott elődöntős lenne a kvangdzsui eseményen.

Történt ugyanis, hogy az oroszok összességében simán kikaptak Ausztráliától a nyolc között. Az ellenünk halálos orosz támadógépezet ezúttal csődöt mondott, a 21. percben csupán a második gólját szerezte. Ausztrália 4–1-re és 5–2-re is vezetett, igaz, az oroszoknak maradt erejük, hogy negyedik negyed közepén egyenlítsenek. Csakhogy Robbie Webster duplája és Elle Armit találata végképp megtörte őket, a 9–7-es győzelemmel Ausztrália lépett a négy közé.

EGYESÜLT ÁLLAMOK–GÖRÖGORSZÁG

Papíron a regnáló világbajnok Egyesült Államok és az Európa-bajnoki ezüstérmes Görögország mérkőzése akár nagy csatát is hozhatott volna, csak hát az amerikaiak kiemelkednek a mezőnyből, és ezt most is bizonyították. Szép gólokkal és 4–0-s negyeddel nyitottak, a a kezdeti maflásból nehezen ocsúdó ellenfél csupán a 11. percben talált be először, de ekkor már 5–0-ra vezetett az olimpiai bajnok.

A végül négy gólig jutó Madeline Musselman vezette Egyesült Államok csak a harmadik negyedben engedte riválisának, hogy tartsa vele a lépést, de ez mit sem számított, hiszen játékosai négy-öt gólt lőttek a többi felvonásban. A görögöknek még azt a csúfságot sem sikerült elkerülni, hogy tíz gólon belül maradjanak, a végeredmény 15–5 lett.

A címvédő Egyesült Államokra Ausztrália vár az elődöntőben.

FINA VIZES VB, NŐI VÍZILABDA
NEGYEDDÖNTŐ
Ausztrália–Oroszország 9–7
(2–1, 2–0, 2–3, 3–3)
Spanyolország–Hollandia 12–8 (6–1, 2–3, 2–1, 2–3)
Egyesült Államok–Görögország 15–5 (4–0, 4–2, 2–2, 5–1)

KÉSŐBB
11.30:
Olaszország–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Helyosztók
A 15. helyért
Dél-Korea–Kuba 0–30
A 13. helyért
Dél-Afrika–Japán 2–21
A 9–12. helyért
Kanada–Kína 10–10 – ötméteresekkel: 7–6
Új-Zéland–Kazahsztán 10–10 – ötméteresekkel: 2–4

A Nemzeti Sportot az eseményről tudósítja: Roska Emese Boglárka, Csurka Gergely, Derencsényi István (Kvangdzsu), Kovács Erika (Budapest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik