Prlainovics a magyarokért szurkol a kvangdzsui elődöntőben (Fotó: AFP)

 

A 32 esztendős olimpiai, világ- és Európa-bajnok játékos nem tagja a kvangdzsui tornán szereplő szerb válogatottnak. Déli szomszédaink ugyanis – biztos olimpiai résztvevőként – legnagyobb sztárjaik nélkül vágtak neki a vb-nek. A megfiatalított Szerbia a negyeddöntőben kikapott Spanyolországtól, így az 5. helyért küzdhet. Prlainovics szerint az együttes így is megmutatta, nem kell aggódni a szerb vízilabda jövőjéért.

„Horvátország egyértelműen jobb, mint Spanyolország. Óriási meglepetés lenne, ha a horvátok nem jutnának be a döntőbe – idézi az index.hr Prlainovicsot.Horvátországnak jó esélye van megvédeni Budapesten szerzett címét. Olaszország és Magyarország egyaránt topcsapat. Mindkét elődöntőben igazi, látványos vízilabdát látunk majd. A magyaroknak szurkolok. Ha Szerbia nem játszik, mindig Magyarországnak szorítok, mert nincs még egy nemzet a világon, amely ennyire élvezné a pólót.”

FINA VIZES VILÁGBAJNOKSÁG, KVANGDZSU

VÍZILABDA
FÉRFIAK

Elődöntő
10.00: Spanyolország–Horvátország (Tv: M4 Sport)
11.30: Magyarország–Olaszország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A Nemzeti Sportot az eseményről tudósítja: Roska Emese Boglárka (Kvangdzsu), Csurka Gergely (Kvangdzsu), Derencsényi István (Kvangdzsu, fotó), Kovács Erika (Budapest)