Universiade: gólzáporos győzelmet arattak a férfi vízilabdázók

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.08.21. 12:22
A magyar férfi vízilabda-válogatott 19 góllal, 24–5-re verte meg Dél-Afrikát, szerdán hajnalban Dél-Korea válogatottja lesz az ellenfél a nyolcaddöntőben.

A magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztosan legyőzte hétfőn a Dél-afrikai Köztársaság csapatát a tajvani universiadén, a csoportkör utolsó fordulójában, és szerdán, a nyolcaddöntőben a Koreai Köztársaság együttesével találkozik.

„A meccs első felében gyakoroltunk olyan játékelemeket is, amelyek esetleg használható taktikai fegyverek lehetnek a negyeddöntőben” – nyilatkozta a magyar szövetség honlapjának a csapatot irányító Märcz Tamás. A szakember hozzátette: együttese lendületesen, magabiztosan játszott, viszont sajnálja, hogy az öt gólt szerző Kovács Péter ujja megsérült.

A magyar válogatott pénteken Kanada legyőzésével kezdett (17–3), majd vasárnap kikapott Szerbiától (4–8). Nyolcaddöntős ázsiai ellenfele az A-csoportban a harmadik helyen zárt. A házigazda tajvani együttes ellen nyert (17–4), de európai riválisaitól kikapott, a britektől 11–7-re, míg a franciáktól 16–8-ra.

UNIVERSIADE
FÉRFI VÍZILABDA,
C-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Magyarország–Dél-Afrika 24–5 (8–1, 4–2, 7–1, 5–1)
A magyar csapat gólszerzői: Kovács Péter (5), Kovács Gergő (5), Sedlmayer (4), Gyárfás T. (2), Lőrincz (2), Német T. (2), Bundschuh (2), Pohl, Jansik Sz.

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Szerbia 6 pont,
2. Magyarország 4
3. Kanada 2
4. Dél-Afrika 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik