Új szabályok! Az Eger a Barcelonetával és a Juggal egy csoportban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.29. 13:38
null
Az Eger legyőzte a Szolnokot a bajnoki döntőben, így főtáblás a BL-ben (Fotó: Grnák László)
A Barceloneta, a Jug Dubrovnik, az Olympiakosz és két, a selejtezőkből feljutó csapat lesz a magyar bajnok ZF-Eger ellenfele a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtábláján az A-csoportban. A Szolnoknak már a selejtező második fordulójában be kell kapcsolódnia a sorozatba.

A mostani szezontól új lebonyolítási rend lesz a Bajnokok Ligájában. A főtáblára csak tizenkét csapat kerül fel, amelyek két hatos csoportban küzdenek majd a továbbjutásért. Pénzdíjat eddig csak a Final Four résztvevői kaptak, ezúttal azonban mind a tizenkét főtáblára feljutó együttes kap pénzjutalmat. Az összedíjazás 316 ezer euró lesz.

A főtáblán természetesen ott van már a magyar bajnok Eger, a Szolnoknak azonban már a 2. selejtezőkörben vízbe kell szállnia.

Az első selejtezőfordulóban szintén két hatcsapatos csoportban küzdenek majd a csapatok, az egyik tornát Nápolyban, a másikat Kragujevacban rendezik, mindkét helyről az első öt együttes jut tovább a 2. fordulóba, amelyben ott lesz a magyar bajnoki ezüstérmes Szolnok is.

A 2. körben a Szolnokon kívül a Primorje Rijeka (horvát), a Duisburg (német), a Vuliagmeni (görög), a Pro Recco (olasz) és a Crvena zvezda (szerb) csatlakozik az 1. körből továbbjutó 10 együtteshez, és alakítanak ki négy darab négycsapatos csoportot.

Innen minden kvartettből az első kettő jut tovább, a harmadik körben ők nyolcan küzdenek meg a négy főtáblás helyért. Egy csoportelső egy csoportmásodikkal találkozik majd – a továbbjutó pedig csatlakozik a 12 főtáblás klubhoz.

BAJNOKOK LIGÁJA, FŐTÁBLA
A-CSOPORT

Eger (magyar)
Barceloneta (spanyol)
Jug Dubrovnik (horvát)
Olympiakosz (görög)
1. selejtezős csapat
2. selejtezős csapat

B-CSOPORT
Galatasaray (török)
Spandau Berlin (német)
Brescia (olasz)
Partizan Beograd (szerb)
3. selejtezős csapat
4. selejtezős csapat

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
1. KÖR
A-CSOPORT (NÁPOLY)

Mladost Zagreb (horvát)
Marseille (francia)
Schuurman Borculo (holland)
Kazany (orosz)
Napoli (olasz)
máltai csapat (később derül ki)

B-CSOPORT (Kragujevac)
Szpartak Volgograd (orosz)
Digi Oradea (román)
Budva (montenegrói)
Radnicski Kragujevac (szerb)
Montpellier Waterpolo (francia)
Hannover (német)

A 2. KÖR RÉSZTVEVŐI
Szolnok, Primorje Rijeka (horvát), Duisburg (német), Vuliagmeni (görög), Pro Recco (olasz), Crvena zvezda (szerb). Ehhez a hat csapathoz csatlakozik az első kör tíz továbbjutója.

3. KÖR
A 2. körből továbbjutó nyolc csapat egyenes kieséses rendszerben, négy párharcban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik