A korábban kihirdetett 17 fős keret tagjai közül Lekrinszki Gina (Szentes) és Utassy Kata (BVSC) sem lesz tagja a csapatnak.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Bíró Attila szövetségi kapitány pénteken és szombaton taktikai elemekre épülő edzéseket tartott, majd vasárnapra szabadnapot adott játékosainak. Válogatottunk hétfőn utazik Szentpétervárra.

A magyarok egy pont megszerzésével már biztosítanák a helyüket a világliga nyolcas döntőjében, sőt erre sincs szükség, ha a madridi spanyol–holland találkozón a hazaiak a rendes játékidőben nyernek.

„Bizonyos értelemben nem jó, hogy tudni fogjuk majd a másik mérkőzés eredményét, de mindegy, nem is szabad ezzel foglalkoznunk. Mindenképpen azt szeretném, hogy éles meccsre kényszerítsük az oroszokat, mutassák meg azok a játékosok is a kvalitásukat, akik még nem jártak világversenyen" – nyilatkozta Bíró Attila.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapus:
Gangl Edina (UVSE)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Kövesdi Vivien (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

NŐI VÍZILABDA VILÁGLIGA
EURÓPAI SELEJTEZŐ, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ
Május 1.

Spanyolország–Hollandia, Madrid 13.00
Oroszország–Magyarország, Szentpétervár, magyar idő szerint 18.00
Az állás: 1. Spanyolország 11 pont (50–45), 2. Magyarország 7 (45–47), 3. Hollandia 6 (43–44), 4. Oroszország 6 (46–48)