Szerencsés esetben az is előfordulhatott volna, hogy női vízilabda-válogatottunk utolsó világliga-selejtezőjének már nem lesz tétje, de mivel a spanyolok hazai medencében kikaptak a hollandoktól, az oroszok ellen muszáj volt legalább egy pontot szereznie Bíró Attila együttesének a nyolcas döntő eléréséhez.

A találkozó elején azonban nagyon távol került az a pont, az oroszok ugyanis jóval élesebben kezdtek. A második negyed elején már néggyel vezetett a házigazda, és bár a magára találó magyar csapat megfelezte a különbséget, az oroszok három másodperccel a nagyszünet előtt újra betaláltak, így háromgólos előnnyel fordultak.

A mieink nem adták fel a harcot, és többször is támadhattak az egygólos különbségért. Az erőfeszítések a negyedik negyed elején értek célt, de 10–9 után megint az oroszok akarata érvényesült. A válogatottból túl sokat vett ki addigra, hogy folyamatosan futott az eredmény után, és a végjátékra már nem maradt erő. A végig irányító oroszok 13–11-re győztek, s ezzel az utolsó fordulóban a negyedik, továbbjutást nem érő helyre taszították a magyar csapatot.

A világliga nyolcas döntőjét május 28. és június 2. között rendezik a kelet-kínai Kunsanban – nélkülünk.

NŐI VÍZILABDA-VILÁGLIGA
EURÓPAI SELEJTEZŐCSOPORT, 6. FORDULÓ
OROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 13–11 (4–1, 3–3, 3–4, 3–3)
Szentpétervár. V: Djuraskovics (montenegrói), Putnikovics (szerb)
OROSZORSZÁG:
Karnauh – Tyimofejeva, Szimanovics, Boriszova, Vahitova, Csurzina, Prokofjeva 4, Ivanova 1, Rizskova 2, Karimova 3, Gorbunova 3, Zsubkova. Szövetségi kapitány: Alekszandr Gajdukov
MAGYARORSZÁG: Gangl – Máté, Keszthelyi 3, Tóth-Csabai 2, Garda 1, Leimeter 1, Vályi V. 2
Csere: Gurisatti 1, Gyöngyössy 1, Horváth B., Kövesdi, Parkes, Szücs G. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila:
– Abban bíztam, hogy nem érezzük meg több játékosunk hiányát, de ez nem így történt, több poszton is lyukasak voltunk. Reálisan nézve ezzel a játékkal nem is érdemeltünk győzelmet, mert hiába zárkóztunk fel többször, amikor egyenlíthettünk volna, nem koncentráltunk eléggé.

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Spanyolország 6 3 1 2 60–56 11
2. Oroszország 6 3 3 59–59 9
3. Hollandia 6 3 3 54–54 9
4. MAGYARORSZÁG 6 2 1 3 56–60 7

További eredmény: Spanyolország–Hollandia 10–11