Női vízilabda: vereség a nyitányon a hollandoktól

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2018.07.04. 21:12
A magyar női vízilabda-válogatott két negyed után még vezetett, mégis vereséggel kezdte a rotterdami felkészülési tornát a házigazda hollandok ellen.
Az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési tornáján szerepel a magyar női vízilabda-válogatott Rotterdamban, az első ellenfél pedig rögtön a házigazda Hollandia volt. A csapatok a világliga csoportkörében kétszer is találkoztak egymással, akkor mindkét találkozót a hollandok nyerték – Utrechtben 7–6-ra, a Hajós uszodában 10–5-re bizonyultak jobbnak –, és ezúttal is a narancssárga sapkások örülhettek.

Pedig nem úgy indult a mérkőzés, hogy a dunaújvárosi Laura Aartsot és az UVSE-s Vivian Sevenichet soraikban tudó hollandok ünnepelnek a végén: az első két negyed egyaránt Bíró Attila együtteséé lett, amely a térfélcsere előtt 5–2-re vezetett jó védekezésnek köszönhetően. Aztán a harmadik felvonást 5–0-ra megnyerték a hollandok, ezzel pedig nemcsak fordítottak, hanem gyakorlatilag el is döntötték a találkozót. Az utolsó szakaszban is jobbnak bizonyuló vendéglátók 10–6-ra győztek az első két negyed után visszaeső magyar csapat ellen.

„Az első két negyedben nagyon jól játszottunk, és a hollandok pólóztak megzavarodva, majd a harmadik negyedtől kezdve mi tettük ezt, aminek nem tudom az okát – értékelt Bíró Attila szövetségi kapitány. – Az ellenfél hibákba kényszerített minket, de a lehetőségeink ekkor is megvoltak, azonban amit az első két játékrészben bedobtunk, azt utána már nem. Nyolc gólt nem lehet kapni tizenhat perc alatt, az első két szakasz magas színvonalú védekezését ki kell tolnunk legalább három és fél negyedre, különben nem nyerhetünk. Több volt ebben a meccsben, ám nincs idő nyalogatni a sebeinket, vár ránk a következő feladat.”

A magyar válogatott csütörtökön 18 órától még nehezebb ellenféllel, az amerikai válogatottal csap össze, amely a Vodafone-kupa döntőjében hat nappal ezelőtt 12–3-ra bizonyult jobbnak.

NŐI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, ROTTERDAM

Hollandia–Magyarország 10–6 (1–3, 1–2, 5–0, 3–1)
Gólszerzők:
Van der Sloot, Sevenich 3-3, Rogge, Koolhass 2-2, ill. Horváth B., Keszthelyi, Illés, Gyöngyössy, Leimeter, Szilágyi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik