Női vízilabda: újonc is van az olaszok ellen készülő keretben

Vágólapra másolva!
2019.02.28. 16:50
null
Bíró Attila csapata Olaszország ellen készül (Fotó: Tumbász Hédi)
A 18 esztendős Faragó Kamilla személyében egy újoncot is meghívtakt az Olaszország elleni világliga-mérkőzésre készülő magyar női vízilabda-válogatott keretébe.

A sportági szövetség honlapja emlékeztet rá: a jövő keddi, utolsó csoportmérkőzésnek a második hely szempontjából van jelentősége, a magyar csapat hátránya ugyanis hét pont az olaszokkal szemben, ugyanakkor a hollandok – akik egy ponttal állnak Bíró Attila tanítványai mögött – még előzhetnek.

A szövetségi kapitány 14 játékost hívott meg a keretbe, köztük egy újoncot, az UVSE-ben szereplő Faragó Kamillát. Vele kapcsolatban Bíró Attila kiemelte, másfél esztendeje figyeli, és klubcsapatában egyre inkább meghatározó szerepet játszik.

„Hónapról hónapra, hétről hétre jobban teljesít, az elmúlt évek több mint tíz Euroliga-meccsének tapasztalata érződik rajta. Ugyanazt a bátor, vagány játékot várom tőle a válogatott edzéseken, és ha úgy alakul, hogy bekerül a 13-as keretbe, akkor a mérkőzésen is – mondta a kapitány. – Szeretnénk visszavágni az olaszoknak a decemberi vereségért. Veronában is rosszul kezdtünk, de voltak nagyon jó periódusaink, és nagyon nehezen tudtak nyerni. A csoportban csak ellenünk szenvedtek meg, most az a tervünk, hogy a torkukon akadunk.”

A két csapat decemberi, olaszországi összecsapását 13–12-re nyerte meg a rivális. A keddi meccset Szentesen játsszák 18.30 órától.

A világligában a magyar válogatott már biztos továbbjutó, azaz ott lesz az Európa-kupa hatos döntőjében. Azt a tornát március 28. és 31. között rendezik Torinóban. Onnan az első három jut a világliga júniusi szuperdöntőjébe, melynek Budapest ad majd otthont, így azon a magyar válogatott automatikus résztvevő. A nyári viadal győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

A NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A B-csoport állása:
1. Olaszország 15 pont, 2. Magyarország 8, 3. Hollandia 7, 4. Franciaország 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik