Leimeter Dórával és Gyöngyössy Anikóval is hosszabbított a BVSC (Fotó: BVSC)


„Hat éve vannak nálunk és most 2022-ig hosszabbítunk velük, de bízunk benne, hogy tovább is maradnak majd. A válogatott alapemberei, ezért nagy erősítést jelent nekünk, hogy a következő években is a BVSC színeiben vízilabdáznak”
– nyilatkozta a szerdai sajtótájékoztatón Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke.

Petrovics Mátyás vezetőedző elmondta, továbbra is fontos szempont, hogy magyar játékosokkal építik az együttest, ráadásul elsősorban a saját utánpótlásukból. Hozzátette, szeretnének a hazai bajnokságban a dobogón zárni, a nemzetközi kupában pedig minél tovább jutni.

Mindkét játékos a 2013–2014-es szezon óta erősíti a BVSC-t. Az elmúlt négy idényben egyaránt érmesek lettek a bajnokságban, ráadásul két éve bajnoki döntőt is játszhattak, ahol végül a második helyen zártak, a Magyar Kupában pedig háromszor is ezüstérmet szereztek.

„Hat éve vagyok itt és ezen idő alatt Petrovics Mátyástól rengeteg bizalmat, valamint a vezetőségtől is profi hozzáállást kaptam, ami miatt szeretnék itt maradni. Minden körülmény adva van, hogy profin készüljünk. Szeretném a fiatalokat is segíteni. Nagyon örülök, hogy itt vízilabdázhatok” – nyilatkozta Gyöngyössy Anikó.

Leimeter Dóra a BVSC-ben lett már a válogatottban is meghatározó játékos, így nem volt számára kérdés a folytatás, amikor szóba került a szerződéshosszabbítás.

„Hetedik évemet kezdem meg itt a BVSC-nél. Nagyon sokat kaptam a csapattól, főleg a nyár elején, aminek köszönhető volt utána, hogy jól szerepelhettem a vébén. Így nem volt kérdés, hogy aláírok-e 2022-ig. Szeretnénk a magyar és a nemzetközi mezőnyben is jól szerepelni
” – tette hozzá Leimeter.

A BVSC október végén és november elején Berlinben szerepel az Euroliga első selejtezőkörében, ahol a továbbjutás a célja Petrovics Mátyás együttesének, míg a bajnokságban jövő hét szombaton, a Szeged ellen kezdik a szezont hazai medencében.