Női vízilabda: Keszthelyi-parádé az ausztrálok ellen

LAKNER GÁBORLAKNER GÁBOR
Vágólapra másolva!
2018.06.28. 19:46
A Japán ellen aratott fölényes győzelmet követően Ausztráliával sokkal szorosabb mérkőzést vívott a magyar női vízilabda-válogatott, és 9–8-ra győzött a Vodafone-kupa csütörtöki játéknapján. Keszthelyi Rita öt gólt szerzett.
Keszthelyi Rita öt gólt szerzett 
A GALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG (Fotók: Tumbász Hédi)
Keszthelyi Rita öt gólt szerzett A GALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG (Fotók: Tumbász Hédi)

 

 

Az első igazi erőfelmérő

Garda Krisztina, a magyar válogatott bekkje: „Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz, hiszen az ausztrálok fizikailag elég erősek, ezt éreztük is a medencében. Egyetlen pillanatra sem adtuk fel, a szurkolók és magunk miatt is nyerni szerettünk volna. Ez volt az első igazi erőfelmérőnk, és ugyan vannak még hibák a játékban, de a fizikai részével nincs gond.”

Szilágyi Dorottya, a magyar válogatott szélsője: „Nagyon örülök, hogy legyőztük ezt az erős ausztrál válogatottat. Voltak még taktikai hibák a játékunkban, olyan részfeladatokban is hibáztunk, amelyeket előzetesen átbeszéltünk, ezeken még kell dolgoznunk. Keszthelyi Rita higgadtsága erőt adott a végén a fordításhoz az egész csapatnak.”

A magyar női válogatott ausztrálok elleni mérkőzésére kilátogató nézők aggódva kémleltek az ég felé a Margitszigeten: vajon a Vodafone-kupa második napján is eláztatja őket az eső, vagy ezúttal megússzák a bőrig ázást? Nos, az időjárás megkegyelmezett a csapatoknak és a nézőknek is, ezúttal nem hogy nem esett, de még a nap is kisütött, így minden adott volt egy jó vízilabda-mérkőzéshez. A lelátón feltűntek a torna másik két csapatának, az amerikaiaknak és a japánoknak a képviselői is, akik bőszen gesztikulálva videózták a riválisokat.

A júniusi időjáráshoz hasonlóan maga a mérkőzés is szeszélyes volt: az ausztrálok többször elléptek egy-két góllal, de Bíró Attila együttese rendre egyenlített. Vezethetett az ellenfél 2–0-ra, 3–1-re, vagy éppen a térfélcserét követően 6–4-re, a magyar csapat mindig visszaküzdötte magát. Persze annak nem örülhettünk, hogy az egyenlítés után rendre újítani tudtak az ausztrálok, így folyamatosan futni kellett az eredmény után. A magyar válogatottban ezúttal is Keszthelyi Rita volt a vezér, aki csapata első hat góljából egymaga négyet vállalt. A másik oldalon Anna Buckling remekelt, aki három negyed alatt ugyancsak négyszer mattolta Tóth Esztert, aki először védte kezdőként a magyar válogatott kapuját.

A negyedik negyed egygólos ausztrál vezetésről kezdődött, a magyar védekezés ennek megfelelően rendkívül koncentrált és szigorú lett. Kivédekezett támadások után érkezett is az egyenlítés – ezen a mérkőzésen már negyedszer –, örömteli volt, hogy az addig meglehetősen jól levédekezett centerpozícióból volt eredményes Parkes Rebecca. Egy kivédekezett emberhátrány után ráadásként először vezetett a magyar csapat, Gurisatti Gréta találatának köszönhetően. A mérkőzés végére felcserélődtek a szerepek: az ausztrálok futottak a mieink után. Egyszer még tudtak egyenlíteni, de Keszthelyi biztos kézzel belőtte a második ötméteresét is, s a hátralévő két perc már nem hozott gólt.

 

A remekül küzdő magyar válogatott hatalmasat hajrázva 9–8-ra győzött az ausztrálok ellen, így két mérkőzés után is őrzi százszázalékos mérlegét a Vodafone-kupán. Pénteken a szintén hibátlan amerikaiak ellen zárja a tornát Bíró Attila együttese.

VODAFONE-KUPA, NŐK
2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–AUSZTRÁLIA 9–8
(1–2, 3–2, 2–3, 3–1)
Budapest, Hajós uszoda, 800 néző. Vezette: Udagava (japán), Mause (német)
MAGYARORSZÁG: TÓTH E. – Szilágyi D., KESZTHELYI 5, Máté, Parkes 1, Leimeter 1, Illés. Csere: GURISATTI 2, Szücs G., Gyöngyössi, Csabai, Garda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
AUSZTRÁLIA: PALM – Webster 1, Arancini, KNOX 2, BUCKLING 4, Ridge, Gofers 1. Csere: Armit, Mihailovic, Baxter. Szövetségi kapitány: Mick Moran
Gól – emberelőnyből: 7/1, ill. 8/2
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. –
Kipontozódott: Gofers (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila:
– Volt tartása a csapatnak, azért is örülök az izzadságszagú győzelemnek, mert mindig ezek a legnehezebbek. Elöl és hátul is javulnunk kell, de a fizikailag ennyire erős ausztrál válogatottat megverni bármikor nagy fegyvertény.
Mick Moran: – Jó mérkőzés volt, mindkét csapat szép megmozdulásokat produkált támadásban és védekezésben is. A végén az apróságok nem a mi javunkra döntöttek, de talán ennyivel jobbak is voltak ma a magyarok.

Egyesült Államok–Japán 18–6 (4–1, 5–2, 5–2, 4–1)

A pénteki program
18.45:
Japán–Ausztrália
20.15: Magyarország–Egyesült Államok (M4 Sport)

Csütörtökön játszották:
Magyarország–Japán 20–8 (6–1, 6–5, 5–2, 3–0)
Egyesült Államok–Ausztrália 14–4 (1–0, 6–0, 4–2, 3–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik