Női vízilabda: harmadszor is győzött, bajnok az UVSE

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.10. 19:07
Az UVSE a női vízilabda ob I döntőjének harmadik mérkőzését is megnyerte a Dunaújváros ellen, így veretlenül, sorozatban negyedszer lett bajnok.
A MÉRKŐZÉSRŐL KÉSZÜLT GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG! (Fotók: Koncz György)
A MÉRKŐZÉSRŐL KÉSZÜLT GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG! (Fotók: Koncz György)

 

 

A döntő harmadik mérkőzésén az életéért küzdött a LEN-kupa-győztes Dunaújváros, hiszen a címvédő UVSE a hazai medencében aratott 7–5-ös siker után idegenben is nyert 11–8-ra.

Jó védekezéssel kezdett a DUE, Gurisatti Gréta hatodik percben lőtt gólja jelentette a meccs első találatát. A második negyedben egyenlített ugyan Maggie Steffens, és Keszthelyi Rita két góljával fordított is, a nagyszünetben mégis 3–3-as állással fordultak a csapatok.

A második félidőben aztán a Dunaújváros már csak 2-3 percig tudta tartani esélyesebb ellenfelét, amely hátul nem nagyon hibázott, valamint Steffens és Keszthelyi tovább ontotta magából a gólokat. A zárójátékrészben már csak a különbség volt a kérdés, az UVSE 9–5-re győzött, ezzel veretlenül végzett az élen és sorozatban szerzett negyedik bajnoki címének örülhet.

NŐI VÍZILABDA OB I
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

UVSE–DUNAÚJVÁROSI EGYETEM-MAARSK GRAPHICS 9–5 (0–1, 3–2, 3–1, 3–1)
Hajós uszoda, 400
néző. V: Molnár P., Székely B.
UVSE: GANGL – Takács V. 1, Szücs, KESZTHELYI 4, Sevenich, STEFFENS 3, Tóth-Csabai 1. Csere: Maczkó (kapus), Parkes, Mucsy, Pap Mónika, Kiss E., Gyárfás D., Pap Médea. Edző: Benczur Márton
DUNAÚJVÁROS:
Kiss A. – Vályi F. 1, Brezovszki, Garda, Mahieu, Ziegler 1, Horváth B. Csere: Aarts (kapus), Gurisatti 2, Szilágyi, Luka, Sajben, Vályi V., Mchunu 1. Edző: Mihók Attila
Gól – emberelőnyből:
7/1, ill. 7/2
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. –
Kipontozódott: Gurisatti (25. p.)
MESTERMÉRLEG
Benczur Márton:
A kezdeti gyengélkedés után fantasztikus egyéni villanásokat produkáltak a meghatározó játékosaink, és ezekre az ellenfél egyszerűen nem tud felkészülni. Óriási örömet jelentett, hogy a világsztárok mellett a cserepadról beszálló fiatalok is hozzá tudtak tenni a győzelemhez, és a saját nevelésű játékosok is megmutatták, hogy lehet rájuk számítani.
Mihók Attila:
– Ugyanolyan volt ez a mérkőzés, mint az előző kettő: sajnos olyan játék tudott érvényesülni, amit mi igyekeztünk elkerülni. Tisztában voltunk vele, hogy ha az egy egy elleni párharcokra tolódik a hangsúly, akkor ebben egyelőre nem tudjuk felvenni a versenyt az ellenféllel. Szerettünk volna olyan játékot játszani, ami picit leveszi a fizikai terhet a vállunkról, de ehhez nem volt meg az önbizalmunk, így az erősebb csapat ránk erőltette az akaratát.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 az UVSE javára

OB I, VÉGEREDMÉNY
1. UVSE (Aubéli Tekla, Czigány Dóra, Gangl Edina, Gyárfás Dorottya, Keszthelyi Rita, Kiss Eszter Lara, Maczkó Lilla, Mucsy Anna Mandula, Pap Médea Rebeka, Pap Mónika, Parkes Rebecca, Rádli Rózsa, Vivian Sevenich, Margaret Ann Steffens, Szegedi Panni, Szücs Gabriella, Takács Vivien, Tóth Ildikó, Tóth-Csabai Dóra),
2. Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, 3. BVSC-Zugló Diapolo, 4. FTC, 5. Hungerit-Szentes, 6. ZF-Eger, 7. Szegedi TE-T&N, 8. UVSE Margitsziget, 9. Tatabánya, 10. Racionet-Honvéd

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik