Női vízilabda: döntetlennel zárt, így negyedik lett a magyar válogatott

L.G. L.G.L.G. L.G.
Vágólapra másolva!
2018.07.06. 16:05
null
Keszthelyi Rita két gólt szerzett (Fotó: Waterpolo.hu/Madar Dávid)
Az Európa-bajnok magyar női vízilabda-válogatott 9–9-es döntetlent játszott pénteken az olimpiai ezüstérmes olaszokkal, így a 4. helyen zárta a rotterdami Spido-kupát.

 

Az olaszok ellen fejezte be szereplését a Rotterdamban megrendezett felkészülési tornán a magyar női vízilabda-válogatott. A két együttes legutóbb az Európa-kupa hatos döntőjének helyosztóján találkozott, akkor szoros mérkőzésen egyetlen góllal, 7–6-ra az olaszok bizonyultak jobbnak.

Az első negyed alapján most is úgy tűnt, hogy az ellenfél örülhet a végén, de Bíró Attila együttese felvette az ellenfél harcmodorát, és a harmadik szakaszban ledolgozta a korán összeszedett háromgólos hátrányát.

A végjátékban mindkét csapat vezetett, a nagy küzdelem aztán igazságos, 9–9-es döntetlennel zárult. A magyar válogatott ezzel a ponttal a negyedik helyen végzett a rotterdami tornán. Az Európa-bajnoki főpróba részsikereket hozott, a zárás azonban mindenképpen pozitívnak mondható.

„Ilyen meccsek kellettek ennek a csapatnak. Az olaszok elleni azért is volt rendkívül hasznos, mert saját bőrükön tapasztalták azt, hogy milyen az, amikor az ellenfél verekedős, agresszív stílusban vízilabdázik. Nincs mit tenni, mint felvenni a kesztyűt – nos, ezt megtették a lányok! Az első negyedben még kerestük magunkat, ám utána alkalmazkodtunk az ellenfélhez, a játékvezetői stílushoz, így értékes döntetlent harcoltunk ki. Benne volt a meccsben a győzelem is, hiszen a negyedik negyedben vezettünk, de ki is kaphattunk volna, összességében tényleg értékes ez a 9-9. Kellett a társaságnak egy harcos, küzdelmes meccs, ebből csak profitálhatunk. Az jó, hogy az Európa-bajnoki címre esélyes holland és olasz csapattal ilyen meccseket vívtunk – kiderült, leginkább a helyzetkihasználásunkon kell még javulni, lesz erre még egy hetünk. Hétfőn folytatjuk a munkát, addigra kijelölöm az Európa-bajnokságon résztvevő csapatot” – idézte Bíró Attila szövetségi kapitányt a Waterpolo.hu portál.

A válogatott szerdán 10–6-ra maradt alul az Eb-második hollandokkal, csütörtökön 17–9-re az olimpiai és világbajnok amerikaiakkal szemben.

NŐI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, ROTTERDAM
3. FORDULÓ:
Magyarország–Olaszország 9–9
(1–4, 3–2, 3–1, 2–2)
Gólszerzők: Gurisatti 2, Leimeter 2, Keszthelyi 2, Szilágyi, Parkes, Garda, ill. Bianconi 3, Garibotti 3, Emmolo 2, Picozzi

Szerdán játszották:
Hollandia–Magyarország 10–6
Csütörtökön játszották:
Egyesült Államok–Magyarország 17–9

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik