Női vízilabda BEK: újra nyert az Eger, Antal lőtte a győztes gólt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.11.23. 13:39
Csütörtöki sikere után a pénteki második fordulóban is győzött a ZF Eger a női vízilabda Bajnokok Kupája Nizzában zajló csoportkörében.

Az európai kupában először induló egriek pénteken éppen a házigazda Nice ellen diadalmaskodtak, méghozzá úgy, hogy szinte végig a hazaiak vezettek, a harmadik negyedben már 7–4-es előnyük is volt. Az utolsó szakaszban aztán a magyar bajnok utolérte riválisát, s Antal Dóra révén a győztes gólt is megszerezte.

Az Eger ma 18 órakor játszik az orosz Kirisivel, szombaton 15 órakor a görög Vuliagmeni, vasárnap 9-kor pedig a holland Nijverdak együttese vár. A hat együttes közül a csoport első négy helyezettje jut tovább.

 

NŐI VÍZILABDA BEK
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
ZF–Eger–Olympic Nice Nation (francia) 9–8 (3–3, 1–3, 2–1, 3–1)
Nizza, 100 néző. V: Radicevic (horvát), M. Brguljan (montenegrói)
EGER: Gangl – Antal 3, Keszthelyi 3, Pengő, Somhegyi, Czigány D., Zajácz 3. Cs: Pócsi, Veréb, Vályi. Edző: Kelemen Attila
NICE: Morris – Metay 3, Millot, Hoy, Tardy, Legert 4, Winstanley-Smith 1. Cs: Valverde, Beisen, Allocque. Edző: Marc Vidil
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 7/2
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Czigány D. (20. p.)

MESTERMÉRLEG
Kelemen Attila: – Az utolsó négy percben vezettünk csak, de ahogy a nagyok szokták mondani: ilyenkor kell. A játék képe alapján magabiztosabbnak kellett volna lennünk, rengeteg helyzetet kihagytunk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik