Női vízilabda: Antal Dóra agya a vb-győzelmen jár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.21. 12:26
Négy nap plusz pihenőt intézett el az Eger és a Szentes női vízilabda-válogatott kerettagjainak a bajnokcsapat azzal, hogy három meccsen védte meg címét.

„Ránk is fért a pihenő, igaz, nem olyan hosszú – mondta Antal Dóra, az aranyérmes Eger szélsője. – Én hétfőn is elmentem futni, mert nem akarok leállni, de szerintem mindenki játékban maradt, mert a világligában is szeretnénk jól szerepelni. Most már csak a nyári eseményeken forog az agyam, az jár a fejemben, illetve az, hogy megnyerjük a világbajnokságot!”Antal Dóra, az aranyérmes Eger szélsője. – Én hétfőn is elmentem futni, mert nem akarok leállni, de szerintem mindenki játékban maradt, mert a világligában is szeretnénk jól szerepelni. Most már csak a nyári eseményeken forog az agyam, az jár a fejemben, illetve az, hogy megnyerjük a világbajnokságot!”

Barcelona előtt azért még visszakanyarodunk Egerbe, hiszen a BEK balul elsült négyes döntője ellenére mégiscsak sikerélménnyel, a bajnoki és a Magyar Kupa-győzelem révén két aranyéremmel zárta az idényt Antal. A szélső szerint ez mindenképpen lökést ad, ahogyan az is előnyükre válik, hogy Keszthelyi Ritával tökéletesen összeszoktak a klubszezon alatt, de például Gangl Edina kapussal szinte egymás gondolatát is ismerik.

„Kicsit keserű a szám íze, amikor visszagondolok a BEK-re, de újoncként bejutni a négyes döntőbe azért nagy dolog. Ott nem játszottunk jól, de nagyon remélem, a klubnak nem ez volt az utolsó lehetősége – mondta Antal, akinek lesz még lehetősége javítani: az ősztől ugyan a kaliforniai Berkeley Egyetemen tanul tovább, de a nemzetközi kupameccsekre elvileg hazajöhet. – Szeretnék segíteni a nevelőklubomnak, ide húz a szívem. Viszont Amerikába is szerettem volna kimenni, mert a tanulás is nagyon fontos. Diplomát akarok szerezni, mert a női pólóban nem negyvenéves koráig játszik az ember. Megbeszéltem az egyetemen, hogy a válogatott mérkőzéseire elengednek, sőt az olimpia előtti évet itthon is tölthetem, és Rio után folytatom az iskolát.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik