Női vízi-vl: visszavágtunk a csoportelső olaszoknak

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2019.03.05. 19:51
A magyar női vízilabda-válogatott 12–8-ra legyőzte Olaszországot a világliga csoportkörének utolsó fordulójában, így eldőlt, hogy a második helyen végez a kvartettben.
Visszavágtunk az olaszoknak az egygólos vereségért (Fotó: Török Attila)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Visszavágtunk az olaszoknak az egygólos vereségért (Fotó: Török Attila) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

A találkozó előtt a Magyar Vízilabda-szövetség koszorút helyezett el a 2013-ban fiatalon, 38 évesen elhunyt Sipos Edit, világ- és Európa-bajnok játékos szobránál.

A szentesi összecsapás tétje a magyarok számára a csoport második helye volt, de az első negyedben a házigazda a jó védekezés ellenére sem tudott előnybe kerülni. Bíró Attila együttese a második játékrészben is rendkívül hatékonyan akadályozta meg az olasz gólszerzési kísérleteket, és mivel támadásban is jól teljesített, így – Csabai Dóra korai kipontozódása ellenére is – kétgólos előnnyel mehetett el a nagyszünetre.

A második félidő szintén jó magyar blokkokkal, valamint Gangl Edina remek védéseivel kezdődött, az ekkor négy gólnál járó Keszthelyi Rita találataival pedig tovább nőtt a 18 éves Faragó Kamilla (UVSE) személyében újoncot is avató hazaiak előnye.

A záró negyedben is a magyar válogatott irányította az összecsapást, amelyen annak ellenére is végig vezetve, magabiztosan győzött, hogy összesen 19 alkalommal játszott emberhátrányban.

A két csapat decemberi meccsét egy góllal az olaszok nyerték.

Az Európa-kupa hatos döntőjét március 28. és 31. között rendezik Torinóban. Onnan az első három jut a világliga júniusi Szuperdöntőjébe, melynek Budapest ad majd otthont, így azon a magyar válogatott automatikus résztvevő. A nyári torna győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

NŐI VÍZILABDA-VILÁGLIGA

SELEJTEZŐ, 6. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 12–8
(3–3, 3–1, 3–2, 3–2)
Szentes, 800
néző. V: Dreval (orosz), Gómez (spanyol)
MAGYARORSZÁG:
GANGL – KESZTHELYI 5, Tóth-Csabai 1, Rybanska, GYÖNGYÖSSY 2, Illés 1, Vályi V. Csere: Magyari (kapus), PARKES 2, Gurisatti 1, Szücs G., Horváth B., Faragó K. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
OLASZORSZÁG:
Gorlero – Garibotti 1, Bianconi 1, Tabani 1, Aiello 1, EMOLLO 2, Quierolo 1. Csere: Avegno 1, Picozzi, Palmieri, Gragnolati, Viacava. Szövetségi kapitány: Fabio Conti
Gól – emberelőnyből:
8/3, ill. 19/3
Gól – kettős emberelőnyből:
1/1, ill. –
Gól – ötméteresből:
2/2, ill. –
Kipontozódott:
Tóth-Csabai (15. p.), Rybanska (26. p.)
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila: –
Azért nagyon értékes ez a győzelem, mert a motiváció legyőzte a rutint. Jelen pillanatban ez az olasz csapat rutinosabb nálunk, évek óta együtt játszik, míg nálunk négy fiatal is lehetőséget kapott, akik előtt kalapot emelek. A csapatnak is jár az elismerés, hogy ezt a tizenkilenc emberhátrányt túlélte, ráadásul jobban és türelmesebben játszott, mint az olaszok.
Fabio Conti: –
Ennyi hibával nem lehet mérkőzést nyerni, az emberelőnyös lehetőségeknél rendre rossz döntéseket hoztunk, de az igazsághoz tartozik, hogy az ellenfél kapusa is jó teljesítményt nyújtott. Annak ellenére, hogy számunkra nem volt tétje a találkozónak, nem így akartuk zárni a csoportkört.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik