Női vízi-vl: hiába jöttünk vissza, Hollandia győzelemmel távozott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.12. 20:01
A magyar női vízilabda-válogatott ugyan a hajrában visszajött a meccsbe, végül mégis 11–10-es vereséget szenvedett Hollandiától a világliga B-csoportjának 5. fordulójában.
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

A magyar válogatott éppen egy hónapja idegenben közel állt a regnáló Európa-bajnok legyőzéséhez, ám hiába vezetett Bíró Attila csapata már 10–6-ra is, a hajrában elkövetett hibák miatt 10–10-re végeztünk a rendes játékidőben – igaz, ötösökkel végül a mieink győztek.

Ezúttal a hollandok nem bíztak semmit a véletlenre, rögtön ellenállhatatlanul kezdtek, és mire Keszthelyi Ritáék észbe kaptak, már 4–0-ra elhúzott az ellenfél...

Szerencsére nem estünk össze, Leimeter Dóra szépen megjátszott emberelőny végén megszerezte az első magyar gólt, amit másfél percen belül további kettő követett. A felzárkózás nem sikerült tökéletesre, Hollandia is észbe kapott, s végül 6–3-as előnnyel zárta az első negyedet.

Az utolsó játékrészig nem is sikerült megközelíteni a hollandokat, aztán 10–6-os hátránynál a hágai meccshez kísértetiesen hasonló feltámadás jött: 10–10 után a győzelemre is volt sansz, azonban az elhamarkodott megoldások és pontatlanságok a pontszerzésbe kerültek, Hollandia ugyanis nem hibázta el az esélyét (10–11).

NŐI VÍZILABDA VILÁGLIGA
5. FORDULÓ, B-CSOPORT
MAGYARORSZÁG
–HOLLANDIA 1011 (3–6, 2–3, 2–1, 3–1)
Szőnyi uszoda, 1000
néző. V: Texido (spanyol), Bouchez (francia)
MAGYARORSZÁG:
Tóth E. – Gurisatti 2, Keszthelyi 1, Szilágyi 2, Gyöngyössy, SZÜCS 2, Vályi V. Csere: KASÓ (kapus), Leimeter 1, Parkes, Tóth-Csabai 1, Máté Zs. 1, Rybanska. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
HOLLANDIA: WILLEMSZ – VAN DER SLOOT 5, Keuning 2, Koolhaas, Sevenich, Stomphorst 1, D. GENEE 2. Csere: Aarts (kapus), Nijhuis, Sleeking, Wolves, Van Toorn, Van de Kraats 1. Szövetségi kapitány: Arno Havenga
Gól – emberelőnyből:
17/4, ill. 14/4
Kipontozódott:
Gyöngyössy (20. p.), Stomphorst (26. p.), Tóth-Csabai (26. p.), Szücs (28. p.)
MESTERMÉRLEG

Bíró Attila:
– Fékezett habzású mosóporként üzemeltünk az első két negyedben, gyakorlatilag akkor ellenkező előjellel ugyanaz történt, mint Hollandiában. Ott mi nőttünk úgy föléjük, mint ők most fölénk. A harmadik-negyedik negyedet megnyertük, egy fokkal jobb volt a játék is. Nyilván még nagyobb energiákat mozgósítottunk ezért, elkezdett működni a játék, ám nagyon nehéz megfordítani a három-négygólos hátrányt. A döntetlent megérdemeltük volna, de ez ilyen – sokkal több jó egyéni teljesítmény kellett volna.
Arno Havenga:
– Remekül kezdtünk, ám ahogy mindenki tudja, nem az első negyedet kell megnyerni. Nagyon elégedett vagyok a csapattal, sok energiát fektetett a játékba, és koncentrált akkor is, amikor szorossá vált a mérkőzés.

A csoport másik mérkőzésén: Franciaország–Olaszország 8–14 (1–3, 3–3, 2–2, 2–6)

Az állás: 1. (már továbbjutott) Olaszország 15 pont, 2. (már továbbjutott) Magyarország 8, 3. (már továbbjutott) Hollandia 7, 4. Franciaország

A mieink további programja
Március 5.: Magyarország–Olaszország

A négyesből az első három jut az Európa-kupa hatos döntőjébe, ugyanakkor fontos a csoportelsőség, mivel azzal közvetlenül az elődöntőbe lehet kerülni. Az Ek hatos fináléját március 28. és 31. között rendezik Torinóban. Innen az első három jut a világliga júniusi szuperdöntőjébe, amelynek Budapest ad majd otthont, így a magyar válogatott automatikus résztvevő. Ennek a tornának a győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik