A Magyar Vízilabda-szövetség hétfői közleménye szerint Bíró Attila együttese mellett a kontinens összes erős csapata, azaz a spanyol, az olasz, a görög, a holland, az orosz és a francia gárda is ott lesz.

A lebonyolítás szerint hét játéknap lesz: mindenki háromszor játszik otthon, háromszor idegenben, és egyszer lesz szabadnapos. A mieink a hollandokat, az olaszokat és a franciákat fogadják, a többiek ellen szerepelnek idegenben – a végleges program a napokban alakul ki. A szuperdöntőt június 9. és 14. között, később kijelölendő helyszínen tartják, amelyre három csapat kvalifikálja magát az európai selejtezőről.

„A sorozat önmagában nem kvalifikál sehová, ebben az idényben, amikor hazai Európa-bajnokságon és remélhetőleg olimpián is játszunk, önmagában nem is annyira fontos. Ugyanakkor miután kialakult a csapatunk magja, és több rutintalan vagy kevésbé tapasztalt játékosunk is van szép számmal, nekik kimondottan hasznosak lesznek ezek a semelyik edzéssel sem modellezhető tétmeccsek” – fogalmazott Bíró Attila.