Bíró Attila szövetségi kapitány jelenleg 16 játékossal készül a Margitszigeten, a szakember vasárnap délelőtt szűkíti keretét. 

„Tekintettel arra, hogy az Európa-kupa hatos döntőjéből lehet kijutni a világliga Szuperdöntőjére, szeretnénk minél kedvezőbb pozícióba kerülni, így Olaszországba is győzni megyünk. A két csapat jól ismeri egymást, éles, küzdelmes mérkőzésre számítunk. Az edzéseken a taktikai elemeket gyakoroljuk, illetve frissítjük fel, tudjuk, mivel győzhetünk. Az Európa-bajnokságon legutóbb nyertünk ellenük, idegenben sem vagyunk esélytelenek” – mondta a pénteki gyakorlást követően a szakember. A két csapat nyáron Barcelonában az Európa-bajnokság negyeddöntőjében találkozott egymással, akkor végletekig kiélezett meccsen 10–9-es magyar siker született.

A péntek délelőtti edzést meglátogatta Vári Attila, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke is, aki kiemelte: a franciák után bizonyosan nehezebb feladat vár a játékosokra, ám ő is képesnek tartja a csapatot a győzelemre.

A női válogatott a világliga-selejtező első fordulójában 13–4-re verte meg Franciaország legjobbjait.

A csoportban még a hollandok szerepelnek, a négyesből az első három jut az Európa-kupa hatos döntőjébe, ugyanakkor fontos a csoportelsőség, mivel azzal közvetlenül az elődöntőbe lehet kerülni. Az Európa-kupából – melynek hatos döntőjét március 28. és 31. között rendezik – az első három – és/vagy a későbbi házigazda – kerül a világliga Szuperdöntőjébe.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Tóth Eszter (BVSC).
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros).