Női vízi MK: letaszították a trónról az UVSE-t

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2019.12.08. 16:24
null
A Dunaújváros nyerte a Magyar Kupát (Fotó: Szabó Miklós)
A Dunaújváros nyerte a női vízilabdázók Magyar Kupáját, mivel a vasárnapi döntőben ötméteresekkel 13–12-re felülmúlta az elmúlt öt évben győztes UVSE csapatát.

 

A dunaújvárosiak az egész döntőben keményen védekeztek, rengeteget szabálytalankodtak – a kiállítási arány 25:13 volt –, összesen hat játékosuk pontozódott ki, ám a fiatalok biztos kézzel értékesítették az ötmétereseket, hozzásegítve csapatukat 2013 óta első, összesen hetedik MK-sikeréhez.

A találkozó hőse a négygólos Garda Krisztina volt, de a Fejér megyeiek sikerében kulcskérdés volt, hogy Keszthelyi Ritát kevés lőtt gólon „tartották”.

Tavalyelőtt is ez a két együttes vívta az MK-finálét, akkor az UVSE diadalmaskodott ötméteres-párbajban.

VÍZILABDA
NŐI MAGYAR KUPA
DÖNTŐ

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–UVSE-Hunguest Hotels 13–12 (2–0, 4–3, 3–3, 0–3, 4–3) – ötméteresekkel
Komjádi uszoda, 800
néző. V: Fodor, Homonnai
DUNAÚJVÁROS:
AARTS – VÁLYI V. 1, GURISATTI 2, GARDA 4, MAHIEU 1, Horváth B., Ziegler 1. Csere: Huszi V., Brezovszki, Szabó N., Sajben N.
Edző:
Mihók Attila
UVSE:
GANGL – Szücs G. 1, Antal D., Keszthelyi-Nagy 2, PARKES 1, KISTELEKI H. 3, Rybanska. Csere: Maczkó (kapus), FARAGÓ K. 2, Valentin K., Baksa V., Mucsy, Telek
Edző:
Benczur Márton
Gól – emberelőnyből:
6/1, ill. 18/6
Gól – kettős emberelőnyből:
–, ill. 2/2
Gól – ötméteresből:
5/3, ill. 1/0
Kipontozódott:
Szücs G. (25. p.), Rybanska (25. p.), Garda (27. p.), Vályi V. (27. p.), Gurisatti (30. p.), Huszti V. (31. p.), Horváth B. (32. p.)
MESTERMÉRLEG

Mihók Attila:
– Nagyon régen nyert hazai trófeát a Dunaújváros, de úgy érzem, rászolgáltunk arra, hogy mi emelhessük fel a kupát. Aki látta a meccset, szerintem nem kérdőjelezi meg a sikerünk jogosságát, gyakorlatilag hibátlan teljesítménnyel nyertük meg ezt a sorozatot. Azzal, hogy az UVSE ellen győztünk és ahogyan győztünk, feltettük az i-re a pontot.
Benczur Márton:
– Elismerésem a Dunaújvárosnak, de ez a mérkőzés pankrációba fordult át, ebben pedig sajnos elveszítettük a pontosságunkat. Nem lőttük be a rengeteg helyzetünket, pedig jócskán adódott előttünk lehetőség a gólszerzésre.

A végeredmény: 1. Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk-Graphics (Laura Aarts, Brezovszki Gerda, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Huszti Vanda, Kiss Alexandra, Geraldine Mahieu, Sajben Nikolett, Szabó Nikolett, Szellák Csenge, Vályi Vanda, Ziegler Diána. Edző: Mihók Attila), 2. UVSE, 3. FTC-Telekom és Hungerit-Szentes

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik