Női vízi Euroliga: nem tudott előnyt kiharcolni a Dunaújváros

Vágólapra másolva!
2020.02.08. 18:41
Döntetlenre végzett, így nem szerzett előnyt az első, itthoni mérkőzésen a Dunaújváros az orosz Dinamo Uralocskával szemben a női vízilabda Euroliga negyeddöntőjének szombati játéknapján.

Nem volt könnyű helyzetben a 2018-ban LEN-kupa-, majd Európai Szuperkupa-győztes magyar együttes, mivel egyik legnagyobb erőssége, Gurisatti Gréta még a hazai rendezésű Európa-bajnokságon kidőlt a sorból, de a Duna Arénában bronzérmes együttesből Vályi Vanda sem százszázalékos állapotban szállt vízbe szombaton. Ilyen előjelek után Mihók Attila vezetőedző célja az volt, hogy olyan eredményt érjenek el az első találkozón, amivel lehet esélyük a visszavágóra.

A Dunaújváros kezdett jobban, elsősorban az öt gólig jutó francia légiósa, Geraldine Mahieu révén rendre vezetett, s elhúzott 5–3-ra a második negyedben. A harmadik játékrészben az oroszok fordítottak, 6–5-re átvették a vezetést. A szoros csata folytatódott, a magyar együttes a negyedik negyed hajrájában a négytalálatos Garda Krisztina jóvoltából került újra előnybe (11–10), ám az Uralocska 21 másodperccel a vége előtt egyenlíteni tudott.

A visszavágót március 28-án rendezik.

NŐI VÍZILABDA EUROLIGA, NEGYEDDÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉS

Dunaújváros–Dinamo Uralocska (orosz) 11–11 (2–2, 3–2, 3–5, 3–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik