Női vízi Euroliga: kilencgólos veresége után nem döntős az UVSE

Vágólapra másolva!
2018.04.20. 17:45
null
Hiábavaló volt a fogadkozás, nem sikerült a döntőbe jutás (Fotó: Koncz György)
A magyar bajnok és kupagyőztes UVSE a spanyol Sabadell ellen kezdett a női vízilabda Euroliga oroszországi négyes döntőjében. Benczur Márton vezetőedző csapata az első negyedben még tartani tudta a lépést, ám a folytatásban a spanyoloknak minden bejött, kétszer annyi gólt dobtak, mint Keszthelyi Ritáék, így ők jutottak a fináléba. Az UVSE a harmadik helyért mérkőzhet szombaton 11.30-kor a másik elődöntőt egyetlen góllal elbukó olasz Ekipe Orizzonte ellen.



NŐI VÍZILABDA EUROLIGA, NÉGYES DÖNTŐ (KIRISI, OROSZORSZÁG)
ELŐDÖNTŐ
ASTRALPOOL SABADELL (spanyol)–UVSE 17–8 (4–4, 5–2, 3–1, 5–1)
Kirisi. V:
Miskovics (montenegrói), Matache (román)
SABADELL: Ester – Cordobes, M. GARCÍA 1, B. ORTIZ 5, Espar 1, Neushul 1, FORCA 5. Csere: M. Ortiz, Farre 2, Leiton, Pena 1, Domenech 1. Edző: David Palma
UVSE: Gangl – Szücs, Keszthelyi 2, Tóth-Csabai 1, Parkes 1, STEFFENS 4, Sevenich. Csere: Maczkó (kapus), Mucsy, Pap Mónika, Gyárfás D., Kiss E., Takács V. Edző: Benczur Márton
Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 9/5
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Tóth-Csabai (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Benczur Márton:
– Teljesen megérdemelten győzött a Sabadell, ilyen gyenge védekezéssel nem lehet meccset nyerni. Kilenc gólt kaptunk két negyed alatt, ennél kevesebbet terveztünk a négyre. Bebizonyosodott, hogy ilyen szinten hosszabb a spanyolok kispadja. A gólkülönbségnek nincs jelentősége, még a harmadik negyedben megbeszéltük, hogy nem arra megyünk, hogy mondjuk csak kettővel kapjunk ki, inkább kockáztattunk. A végén már igyekeztem pihentetni a kulcsjátékosokat a bronzmeccsre.

Nem kezdődött jól az oroszországi Kirisiben zajló négyes döntő első mérkőzése a magyar csapat számára, a spanyolok alig másfél perc alatt elhúztak 2–0-ra, de Csabai Dóra és Keszthelyi Rita góljaival a negyed felére sikerült az egyenlítés. Benczur Márton edző időkérése a Sabadellnek tett jót, ismét gyorsan dobott két gólt. Az UVSE szerencséjére az utolsó másfél percben előlépett Margaret Steffens, aki előbb szépített, majd öt másodperccel a vége előtt egyenlített is, így 4–4-gyel zárult a meglepően sok gólt hozó első játékrész.

A másodikban csak eggyel csökkent a találatok száma, hiszen a két csapat összesen hetet dobott, ám az UVSE szempontjából felettébb kedvezőtlen eloszlásban. Kezdődött azzal, hogy Beatriz Ortiz két góljára csak Keszthelyi Rita válaszolt büntetőből, ám ezt követően öt percig gólképtelen volt a magyar csapat, miközben ellenfele háromszor is betalált. Ortiz harmadik gólja után Judith Forca duplázott, mire Rebecca Parkes megtörte az ötperces „csendet”, ám Forca egy másodperccel a vége előtt visszaállította a háromgólos különbséget, így 9–6-tal mentek szünetre a csapatok.

A harmadik negyedben Ortiz továbbra is tarthatatlannak bizonyult, újra betalált kétszer, miközben a magyar lányok lövései nem találtak kapuba – bő hat és fél percet kellett várni az első magyar gólra, és bár Steffens harmadik találata némi reményt adott, hogy az utolsó negyedben még lehet keresnivalója az UVSE-nek, Ortiz hatodik gólja ezt szertefoszlatta.

Az utolsó negyedre zónavédekezésre váltott a magyar csapat, így próbálva meg labdát szerezni, ám ez nem sikerült, ráadásul még a szerencse sem feltétlenül állt a mieink mellé. Az utolsó percekre ötgólos különbséggel fordultak a felek, amikor beállt a magyar kapuba Gangl Edina helyére Maczkó Lilla, a spanyolok pedig kulcsembereiket pihentetve is növelték az előnyüket – és végeredményben abszolút megérdemelten jutottak be a döntőbe.

Az UVSE szombaton 11.30-kor a harmadik helyért mérkőzhet, ellenfele az olasz Ekipe Orizzonte lesz, amely 14–13-ra kikapott a házigazda orosz Kirisitől a másik elődöntőben.

A MÁSIK ELŐDÖNTŐBEN
Kirisi (orosz)–Ekipe Orizzonte (olasz) 14–13 (3–3, 4–3, 5–3, 2–4)

A SZOMBATI PROGRAM
A 3. HELYÉRT
11.30: UVSE–Ekipe Orizzonte (olasz)
A DÖNTŐ
13.00:
Astralpool Sabadell (spanyol)–Kirisi (orosz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik