Női vízi Ek: könnyed sikerrel zártuk a voloszi túrát

Vágólapra másolva!
2018.02.04. 08:59
null
Az utolsó meccsünk még edzésnek is gyenge volt (Fotó: Áts Bertalan/waterpolo.hu)
A magyar női vízilabda-válogatott 22–3-ra legyőzte Izraelt az Európa-kupa-selejtező voloszi csoportjának záró napján, ezzel a második helyen jutott tovább a hatos döntőbe. 

A magyar szövetség beszámolója szerint a találkozó teljesen egyoldalú küzdelmet hozott, ami nem is meglepő, hiszen az izraeli játékosok amatőrök.

A 19 gólos sikerünk azt jelenti, hogy válogatottunk három győzelemmel és egy vereséggel zárta a selejtezőt, és jutott magabiztosan a hatos döntőbe.

„A célunkat elértük, sőt többet is annál – értékelt Bíró Attila szövetségi kapitány. – Két komplett, nagyon erős válogatottal játszottunk, az olaszokat ráadásul le is győztük, de a görögök elleni vesztes mérkőzésen is voltak jó periódusaink. Ezek a találkozók nagyon sok hasznos tapasztalattal bírtak, ezekből tudunk tanulni, fejlődni, amire értelemszerűen még szükségünk van. Jó hozzáállást tapasztaltam mindegyik játékostól, abszolút elégedett vagyok.”

Miután a másik vasárnapi mérkőzésen Görögország 11–11-re végzett Olaszországgal, csoportgyőztesként jutott tovább, rögvest az elődöntőbe. A mieink másodikként kvalifikáltak magukat, és a hollandiai csoport harmadikjával (a 14.30-kor kezdődő Hollandia–Oroszország csata alakítja majd ki a végeredményt) játszanak.

Az Európa-kupában két ötös csoportban rendezik a selejtezőket, mindkettőből az első három helyezett jut a sorozat március 23-25-én sorra kerülő szuperdöntőjébe, amelyben a csoportelsők egyből az elődöntőben kezdenek. A másik csoportban Hollandia, Spanyolország, Oroszország, Franciaország és Horvátország küzd egymással.

A sorozat győztese 20 ezer euróval gazdagodik, a második 15 ezer, a harmadik 5 ezer eurót kap.

NŐI VÍZILABDA EURÓPA-KUPA
B-CSOPORT, VOLOSZ, 4. NAP
IZRAEL–MAGYARORSZÁG 3–22 (1–5, 0–3, 1–6, 1–8)
Volosz. Vezette:
Blanchard (francia), Dreval (orosz)
Izrael: Pares – Bogachenko, Golan, Shechori, Noy 1, Futorian, Strugo 1, Ben David, Edaen 1, Hochberg, Vardi, Felix
Magyarország: Lekrinszki – Farkas T. 2, Máté, Gurisatti 2, Horváth B. 3, Kövesdi, Rybanska 2, Leimeter 2, Kuna 4, Gyöngyössy 2, Csabai 4, Vályi V. 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
Forrás: waterpolo.hu

Korábban játszották
Péntek: Görögország–Magyarország 8–5 (3–2, 1–0, 2–1, 2–2)
Péntek: Magyarország–Németország 26–3 (6–2, 6–0, 6–0, 8–1),
Csütörtök: Magyarország–Olaszország 11–9 (4–2, 1–2, 1–4, 5–1)

További eredmény: Görögország–Olaszország 11–11

A végeredmény: 1. Görögország 10 pont, 2. Magyarország 9, 3. Olaszország 7, 4. Németország 3, 5. Izrael 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik