Märcz Tamás: Nagyon kemény időszak vár a magyar vízilabdára

ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona)ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona)
Vágólapra másolva!
2018.07.28. 19:14
Miután Oroszországtól is kikapott 9–8-ra, csupán a nyolcadik helyen végzett a magyar férfi vízilabda-válogatott a barcelonai Európa-bajnokságon. Märcz Tamás szövetségi kapitány szerint csapata taktikailag még nagyon éretlen, ezért az olimpiáig hátralévő két évben borzasztóan céltudatos és kemény munkát kell elvégezni.
Märcz Tamás szerint csapata taktikailag még nagyon éretlen (Fotó: Kovács Anikó) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Märcz Tamás szerint csapata taktikailag még nagyon éretlen (Fotó: Kovács Anikó) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

 

– Biztosan nem ilyen zárást tervezett…
– Megint nem tetszett a kezdés. Álmos volt az egész, nem értek oda a kezek, az emberek, ahogyan kellett volna. Azok lőttek, akikről nem akartuk, hogy lőjenek, lassan kértük a labdát, ott felejtettük a kapus kezében, lassan mozogtunk, lassan reagáltunk. Aztán persze egyénileg akartuk megoldani a helyzeteket, ami nem sikerült, így idegesek lettünk.

– Miért volt megint álmos a kezdés? Miért nem úgy indultak, ahogyan a negyedik negyedben kezdtek?
– Szinte minden meccsen azt láttuk, hogy valamiért nem indul a gépezet. Változtattunk az Európa-bajnokság közben, Montenegró ellen láttunk némi javulást. Ugyanazt csináltuk, mint előtte, mégis lomhán indult most is a meccs, pedig láttam, hogy alaposan bemelegítettek a játékosok, nem ezen múlt.

– A szereplést látva elölről kell kezdeni az építkezést, vagy mi az, amit tovább lehet vinni?
– Nőtt a színvonal, elemezzük majd a meccseket, hogy ki az, aki meglépte a mércét. Mindenki tudta, hogy hiányoznak játékosok, de akik most itt voltak, azoknak kellett volna a nagy játékosok helyébe lépniük. Nem volt realitás nyerni az olaszok vagy a szerbek ellen, de az lett volna jó meccseket játszani, tartani magunkat valameddig, és az öttől nyolcig kikaparunk valamilyen eredményt. Az egyetlen megoldás, hogy az olimpiáig hátralévő két évben borzasztóan céltudatos és kemény munkát kell végeznünk, mert taktikailag összességében ez nagyon éretlen csapat annak ellenére, hogy sok meccset játszottunk már együtt. Tulajdonképpen mindenben van lemaradásunk, meglátjuk, elég lesz-e a két év. Az biztos, nagyon kemény időszak vár a magyar vízilabdára.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BARCELONA
A 7. HELYÉRT
MAGYARORSZÁG–OROSZORSZÁG 8–9
(1–2, 2–3, 1–3, 4–1)
Barcelona,
500 néző. V: Buch (spanyol), Rakovics (szerb)
MAGYARORSZÁG: Vogel Soma – Erdélyi 1, Manhercz K, Jansik D., Bedő 1, VÁMOS 3, Zalánki 1. Csere: Kovács Gergő, Angyal, Bátori 2, Mezei, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
OROSZORSZÁG: Fedotov – Merkulov, Kopcev, Nagajev 2, Liszunov, HOLOD 3, Sepeljov 1. Csere: Derevjankin, Harkov 1, Szucskov 1, Andrjukov 1, Bicskov. Szövetségi kapitány: Szergej Jevsztignyejev
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 10/4
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Kopcev (24. p.), Angyal (28. p.), Szucskov (32. p.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik