Märcz Tamás: Az aranyéremért és az olimpiai kvótáért szállunk harcba

Vágólapra másolva!
2020.01.08. 14:55
null
A kapitány szerint jobb a helyzet, mint május végén (Fotó: Tumbász Hédi)
A magyar férfi vízilabda-válogatottat vezető Märcz Tamás játékosaihoz hasonlóan szereti a kihívásokat, és csapatával együtt készen áll az Európa-bajnokságra.

A férfi vízilabda-válogatott játékosai két napot pihenhettek az őszi klubszezon végén, és máris megkezdték a felkészülést az Európa-bajnokságra. A csapat tagjai csupán karácsonykor és újévkor pihentek, még a két ünnep között is edzettek, hogy minél jobb állapotban vágjanak neki a kontinenstornának.

„Nem adhattam túl hosszú pihenőt a srácoknak, de úgy láttam, bár fárasztó őszi klubszezon van mögöttük, nincsenek annyira kiégve, mint május végén, a Bajnokok Ligája és a bajnokság végjátéka után – mondta Märcz Tamás. – Ahhoz képest sokkal jobb a helyzet, nincs is panaszunk semmire, és szerencsére súlyosabb sérülés sem hátráltatott minket. Úgy tudtunk minőségi munkát végezni, hogy kifejezetten jókedvűek voltak a játékosok.”

AZ OLIMPIAI KVÓTASZERZÉS A LEGFONTOSABB

Vámos Márton, a válogatott átlövője:
„Az olimpiai kvótaszerzés a legfontosabb célunk az Európa-bajnokságon. Hazai közönség előtt még nem nyertem világversenyt, kettő ilyenen vettem részt eddig, és a 2014-es Európa-bajnokságon és a 2017-es világbajnokságon is ezüstérmesek lettünk. Jó lenne ezen változtatni, ez elsősorban a koncentráción múlik, mert a két évvel ezelőtti vb gyakorlatilag egyetlen negyeden ment el. Úgy kell hozzáállnunk, hogy minden negyed fontos, és mindegyikben eldőlhet akár az aranyérem sorsa is.”

Ettől még rendkívül komolyan vette mindenki a feladatát, amire szükség is lesz, hiszen a mezőny erősségét tekintve a legnehezebb világverseny vár a csapatra.

„Kifejezetten szeretem a kihívásokat, és a játékosaim is hasonlóképpen vannak ezzel. Mindig nyerni akarnak, legyen szó a bemelegítés előtti lábtengóról, pingpongozásról vagy videojátékról – mindig győzelemre törnek, élsportolóként erős bennük a versenyszellem – folytatta Märcz. – Egészen biztosan visszaköszön ez az Európa-bajnokságon is, amelyen az aranyéremért és az olimpiai kvótáért szállunk harcba. Tisztában vagyunk vele, hogy az ellenfelek is ugyanilyen célokkal érkeznek Budapestre, de készen állunk.”

A kapitány a felkészülés első napján elmondta, kifejezetten jó érzésekkel vág neki a felkészülésnek. Ezek az Európa-bajnokság főpróbájának beillő, olaszországi felkészülési torna után sem változtak, hiszen a magyar válogatott az amerikaiak és a görögök elleni, egyaránt ötgólos siker után döntetlent játszott a világbajnok olaszokkal, és megnyerte a tornát.

„Mi több, bizonyos érzéseimet megerősítették a játékosok a felkészülési tornán – jelentette ki a kapitány. – Képesnek érzem a csapatot arra, hogy jól szerepeljünk az Európa-bajnokságon. Rengeteg jó teljesítményt láthattam, és ez mindenképpen bizakodásra ad okot!”

A MAGYAR FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT EB-KERETE
Kapusok:
Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC)

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG ADATBANKJAIT ITT TEKINTHETI MEG!

EGÉSZ OLDALAS INFOGRAFIKA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik