Koronavírus: elmarad a női vízilabda-válogatott olimpiai selejtezője

Vágólapra másolva!
2020.02.26. 16:47
null
Bíró Attila együttese két hét múlva Triesztben biztosan nem szállhat vízbe (Fotó: Balogh László)
A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) a koronavírus jelentette veszély miatt törölte a március 8. és 15. közöttre tervezett trieszti olimpiai selejtezőtornát – számolt be több külföldi szakportál. A hírt azóta Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya is megerősítette a Nemzeti Sport számára. Az esetleges új helyszínről és időpontról később adhat ki hivatalos közleményt a FINA.

 

Elsőként a görög aquafeed24.com számolt be a torna törléséről, majd meg nem nevezett FINA-s forrásokra hivatkozva a wpdworld.com is megírta, hogy az észak-olaszországi Triesztben biztosan nem lesz vízilabdatorna március 8-ától.

A hírt Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is megerősítette a Nemzeti Sport érdeklődésére, ám további részletekről ő sem tudott beszámolni.

Olaszország a vírus egyik európai gócpontja lett az elmúlt hetekben, több sporteseményt is törölni kellett emiatt, illetve a Serie A-ban, valamint az Európa-ligában is csak zárt kapuk mögött rendeztek meg meccseket.

A járvány továbbterjedését elkerülendő idehaza is elmaradnak vízilabda-mérkőzések: jelen állás szerint a Honvéd–Eger és a BVSC–OSC mérkőzést sem rendezik meg a férfi vízilabda ob I-ben ezen a héten. Az egri uszodát pedig be is zárták ideiglenesen.

A trieszti torna pótlásáról hamarosan hivatalos információkat ad ki a FINA.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik