Kis Gábor: Ha visszaütök, kidekorálják az arcom

Vágólapra másolva!
2010.01.26. 09:20
null
Kisre a vízben négy szerb játékos rontott, pedig sokszor még az egy is sok (Fotó: Meggyesi Bálint – NS-archív)
A magyar és a szerb férfi vízilabda-válogatott hétfői edzőmeccsén elszabadultak az indulatok. A vendégektől – Vanja Udovicsiccsel az élen – négyen rontottak rá az olimpiai bajnok Kis Gáborra egy állítólagos korábbi, a nyári, római világbajnokságról hozott sérelmet megtorolva. A szegedi rendőrség hivatalból nyomoz az ügyben.

„Már az furcsa volt, hogy olyan könnyen beengedtek a zónába – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Kis Gábor. – Aztán Udovicsics lenyomott, és elkezdett csépelni, majd jöttek a többiek is. A víz alatt ebből kevesebbet éreztem, ráadásul próbáltam elhajolni az ütések elől. Nem mondom, hogy nem akartam megvédeni magam, de amikor feljöttem a víz alól, hat szerb vett körül, Udovicsics meg rázta az öklét, és még egyszer meg akart ütni. Ha ekkor visszaütök, biztosan kidekorálják az arcom, az meg senkinek sem hiányzik, hogy megsérüljek. A világbajnoki sérelmet emlegette Udovicsics, azt mondta: „Ezt Rómáért kapod!" Furcsa, hogy egy ilyen kaliberű játékos nem meri szemtől szembe elmondani a sérelmeit, három társát hívja, hogy törlesszen valamiért – ezzel önmagát minősíti. Szerencsére semmi bajom sincs, a többiek is csak azt kérdezgették, hogyhogy nem látszik rajtam semmi. A jövőben nem is szeretnék foglalkozni a történtekkel, megvan a véleményen, de szeretném ezt az ügyet lezárni."

Természetesen az ellenfélből lett ellenség, Vanja Udovicsics véleményére is kíváncsiak voltunk, aki olyan angyali arccal adta az ártatlant, hogy már-már elhittük, ő csak egy szerencsétlen áldozat...

„Ez egy kemény sport, előfordulnak kisebb viták, az pedig természetes, hogy az ember megvédi magát. Ha nem teszed, gyáva vagy – kezdte Udovicsics. – Nem maradtunk adósai egymásnak, ennyi. Valahol érthető, hogy a csapattársai is egyből ott termettek, hiszen ez nem dzsúdó vagy boksz, ez csapatjáték, mi pedig egy nagy család vagyunk, és megvédjük egymást. Nincs semmi bajom Gáborral – a parton barátok vagyunk –, ahogyan a magyarokkal sem, hiszen a Reccóban is három magyar csapattársam van."

A RÓMAI ELŐZMÉNY
 

„Vanja Udovicsics rendre azzal próbálkozott, hogy lefogott, majd lerúgott magáról, s megúszott. A kiállításnál is próbáltam szabadulni, a bírónak pedig hiába mutattam, hogy fogják a nyakamat. A víz alatt ment az adok-kapok, s mire feljöttünk, már küldtek is ki" – írta annak idején a Nemzeti Sportban vezetett naplójában Kis Gábor a római világbajnokságon történtekről.

 

A VÍZILABDA-VÁLOGATOTT EDZÉSÉN TÖRTÉNEKRŐL BŐVEBBEN OLVASHAT A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik