Gyász: végső búcsút vettek Ambrus Tamástól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.05. 08:40
null
Ambrus Tamás (1964–2015) (Fotó: Mirkó István)
Hétfőn a Farkasréti temetőben utolsó útjára kísérték Ambrus Tamást, a Ferencváros vízilabdacsapatának korábbi válogatott játékosát, edzőjét és haláláig szakosztályvezetőjét.

 

A családtagok, barátok, tisztelők részvételével rendezett szertartáson három olimpiai bajnok mondott beszédet: a Fradi mostani edzője, Varga Zsolt, a klub szakmai igazgatója, Gerendás György, illetve korábbi játékosa, Szécsi Zoltán, aki a BVSC-ben éppen Ambrus sérülése miatt mutatkozhatott be.

A ravatalnál elsőként Varga Zsolt vezetőedző mondott beszédet, aki búcsúztatójában megemlékezett Ambrus Tamás Fradihoz való hozzáállásáról, ahogy a medencében, majd edzőként és később sportvezetőként is a maximumot nyújtotta. Ez főleg akkor mutatkozott meg, amikor a szakosztály igazán bajba került.

„Sokszor az volt az érzésem, hogy az Ő elméjében létezett egy kép, hogy a dolgoknak, a Fradinak, milyennek kell lennie. Az Ő hite és kitartása tartotta életben sokszor a miénket a nehéz időszakokban. Amíg én dolgozhatok, mindig azért fogok dolgozni, hogy a közös álmunk valóra váljon, és a Fradi újra a legjobbak között lehessen, és háromezer ember legyen a meccseinken” – idézi a fradi.hu Varga Zsoltot.

Családtagok, kollégák, olimpiai bajnokok kísérték utolsó útjára Ambrust
Családtagok, kollégák, olimpiai bajnokok kísérték utolsó útjára Ambrust

A háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán beszédében felidézte, hogy Ambrus még egy baráti tizenegyesrúgó-versenynél is a maximumot nyújtotta, ami miatt megsérült, így az akkor fiatal Szécsi lehetőséghez jutott a BVSC nagycsapatában. Ambrus még ilyen körülmények között is ugyanúgy segítette őt.

Gerendás György szakmai igazgató kiemelte, mennyi közös pont volt az életében Ambrus Tamással, akitől nem szeretne búcsúzni, csak elköszönni, mert a kispadon mindig együtt lesznek, hogy továbbra is küzdjenek a közös álomért, a Fradi újbóli felemelkedéséért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik