Gyász: elhunyt Sipos Edit, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó

Vágólapra másolva!
2013.08.14. 08:12
null
Sipos Edit számos sikert ünnepelhetett a magyar válogatottal (Fotó: MTI – archív)
Hosszan tartó súlyos betegséget követően elhunyt Sipos Edit, a magyar női vízilabda korábbi meghatározó alakja, aki világ- és Európa-bajnoki címet nyert a válogatottal.

A BEK-győztes, kilencszeres magyar bajnok egykori pólós régóta rákbetegségben szenvedett, és életének 38. évében, kedd este már nem tudta tovább folytatni a küzdelmet a halálos kórral.

Amler Zoltán, a Nemzeti Sport vezető szerkesztőjének búcsúja Sipos Edittől:

„Sipi az angyaloknál

Tudom, nagy csata volt, Sipi. Nem adtad fel soha, harcoltál a végsőkig. Ahogy a medencében is tetted. Azokról a csatákról mindenki tudott. A Margitszigeten ott tombolt ötezer ember 2001-ben az Európa-bajnoki döntőben. Emlékszel? »Sipinyó!« – kiabált neked Faragó mester. Az első fórt a lécre vágtad. De mentél tovább. Zakatoltál. Mindig kettőzött erővel játszottál. A szíved, a nagy szíved vitt előre. Milyen meccs volt, ugye?! Vezettünk, de jöttek, jöttek az olaszok. Félő volt, mi lesz, ha fordítanak. Ám elsült a kezed, 6–5-nél bepattintottad. Majd a csibészes mosoly. A Sipis. Nagy buli volt, utána, nem igaz? De ahogy mesélted, Rómában is megadtátok a módját. Ti, a szentesi lányok már 1994-ben ott álltatok a csúcson a többiekkel. Ott, a világ tetején. Csak egy olimpia hiányzott, ugye? Az a fránya 2000-es palermói selejtező, csak azt tudnánk feledni. Pedig mindent megtettünk, de kevés volt a bor, nemde? Tudom, hogy Olaszországban is mennyire szerettek. Hamar megtanultál a nyelvükön. Figyeltél mindenre, mindenkire. Önzetlenül. A barátjuk voltál. Az igaz barátjuk. A legjobbak közülük tudták, életed legkeményebb meccsét vívod éppen. De nem akartad, hogy nagydobra verjék. Ez nem a csapat, ez a Te meccsed volt. Félidőben még nyerésre is álltál. Az akaraterőd, Istenem! Vitt, vitt előre. Oktattad a gyerekeket úszni. Élvezted, tudom. Mosolyogtál, mint régen. Bizakodtál. De ez az ellenfél, ez a kimondhatatlanul gonosz ellenfél ráerősített. Támadott. Eszement módon. Igyekeztél védekezni, ám túlerőben volt. Hát hol az igazság?! Ebben a csatában nem volt esélyed. Az emlékezetemben akkor is bajnokként őrizlek. Az egyik legaranyosabb bajnokként. Engedelmeddel kedvenc idézeteddel, Voltaire szavaival búcsúznék: »Nincs az a rossz, amiből ne születne valami jó.«

Szerintem az angyalokat is elkápráztatod.

Isten nyugosztaljon!"

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik