Férfi vízilabda világliga: olimpiai bajnokok nélkül, 17 magyar gól

Vágólapra másolva!
2015.10.20. 17:38
A magyar férfi vízilabda-válogatott 17–10-re legyőzte Grúziát a világliga selejtezőjének 1. fordulójában.

A világbajnokság óta az első tétmérkőzést játszotta Benedek Tibor csapata, a szövetségi kapitány pedig olimpiai bajnokok nélküli, kísérletileg (is) fiatal keretet nevezett az összecsapásra – emeli ki az mvlsz.hu.

A szövetség honlapjának beszámolója szerint Decker Ádám, Erdélyi Balázs és Bedő Krisztián is az 50. válogatottságát ünnepelte, Erdélyi rögvest gyors duplával jelentkezett, de még az első negyedben megszerezte a harmadik találatát is (4–1).

Innentől kezdve nem is maradt kérdés, a magyar válogatott folyamatosan növelte előnyét, és a négy találatig jutó Hárai Balázs vezérletével 17–10-re nyert.

FÉRFI VÍZILABDA VILÁGLIGA
SELEJTEZŐ, A-CSOPORT, 1. JÁTÉKNAP
Magyarország–Grúzia 17–10
(5–2, 5–2, 4–4, 3–2)
Szolnok. Vezette: Savinovic (horvát), Süngü (török)
Magyarország: Lévai – Zalánki 2, Erdélyi 3, Bátori 2 (1), Salamon 2 (1), Decker Á., Hárai 4. Csere: Bisztritsányi (kapus), Gór-Nagy, Manhercz K., Angyal, Tóth M. 3, Bedő 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Grúzia: Strujic – Tsrepulia 1, Elez 2, Bitadze 1, Jelaca 2, Baghaturia 2, Rurua 1. Csere: Kavtaradze, Khvedeliani 1, Chikvinidze, Chikvaidze, Imnaishvili. Szövetségi kapitány: Jovan Popovic
Kipontozódott: Jelaca (28.)
Forrás: mvlsz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik