Férfi vízi: új uszoda, régi nóta - megvertük Romániát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.17. 18:08
null
Varga Dánielék ismét könnyedén lenyomták a románokat (Fotó: Földi Imre, archív)
A magyar válogatott 14–5-re nyert Bukarestben Románia ellen a férfi vízilabda-világliga európai selejtezőjének A-csoportjában, amelyet így az ötödik forduló után is százszázalékos teljesítménnyel vezet.

A Dinamo Bucuresti új uszodájának első nemzetközi mérkőzésén a hazai csapatot erősítő Tiberiu Negrean szerezte az első gólt, a románok azonban csak a nyitó negyedig tartották a lépést a mieinkkel (2–2).

A második játékrészben a kétszer egymás után betaláló Vámos Márton vezérletével 7–3-ra elhúzott a magyar válogatott.

A védelem és mögötte Nagy Viktor ezután is elsőrangúan végezte feladatát, a harmadik nyolc percben is csupán egy gólt lőttek a románok, nálunk viszont Manhercz Krisztián, Salamon Ferenc és Varga Dénes (másodszor) is eredményes volt.

Az utolsó negyedet így 10–4-es előnnyel várhatta a Benedek-csapat, amely decemberben hazai pályán 20–10-re verte meg keletei szomszédainkat. A románok ezúttal megúszták kilencgólos vereséggel, a szurkolóik ráadásul testközelből láthattak egy klasszis válogatottat. Utóbbi öt mérkőzés után öt győzelemmel vezeti a csoportot. A görögök legyőzték Szlovákiát, így az utolsó fordulóban rendezendő Magyarország–Görögország mérkőzésen (április 14., kedd, Győr) dől el, melyik válogatott jut a világliga nyolcas döntőjébe.

FÉRFI VÍZILABDA-VILÁGLIGA, EURÓPAI SELEJTEZŐ
A-CSOPORT, 5. FORDULÓ
ROMÁNIA–MAGYARORSZÁG 5–14 (2–2, 1–5, 1–3, 1–4)
Bukarest. V:
Vanhems (francia), Szadekov (orosz)
ROMÁNIA: Stoenescu – Negrean 2, Ghiban 1, Teohari, Radu 1, Chioveanu, Popoviciu. Csere: Popoviciu, Gheorghe 1, Remes, Szabo R., Goanta. Szövetségi kapitány: Dejan Sztanojevics
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Erdélyi 4, Varga Dénes 2, Varga Dániel 1, Hárai, Vámos 3, Decker Á. Csere: Hosnyánszky 1, Angyal, Német T. 1, Manhercz K. 1, Salamon F. 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 8/6
MESTERMÉRLEG
Benedek Tibor:
– Tettünk azért, hogy jobban menjenek az emberelőnyök, mint a szlovákok ellen: kijavítottunk néhány dolgot, ami legutóbb nem működött, és ezek a változtatások beváltak. Emellett az is különbség volt, hogy most nem három mérkőzés után következett a világligameccs, így sokkal frissebbek voltak a játékosok. Fegyelmezetten védekeztünk, jó csapat- és egyéni teljesítményeket láttam, abszolút elégedett vagyok.

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Görögország–Szlovákia 11–6 (2–2, 4–1, 3–1, 2–2)

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG 5 5 75–46 15
2. Görögország 5 4 1 73–51 12
3. Románia 5 1 4 49–80 2
4. Szlovákia 5 1 4 47–67 1

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT VILÁGLIGA SELEJTEZŐS MENETRENDJE
Magyarország–Szlovákia 13–6
Magyarország–Románia 20–10
Görögország–Magyarország 13–15
Szlovákia–Magyarország 12–13
Románia–Magyarország 5–14
Magyarország–Görögország április 14., kedd, Győr

 

A MAGYAR KERET
Kapusok: Decker Attila, Nagy Viktor (mindkettő Szolnoki Dózsa-Közgép). Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert (mind ZF-Eger), Decker Ádám, Salamon Ferenc (mindkettő A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Tiszavirág-Szeged-Diapolo), Német Toni (Vasas-Plaket), Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mindhárom Szolnok)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik