Férfi vízilabda: teljessé vált az Eger jövő évi kerete

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.02. 15:38
null
Angelosz Vlahopulosz az olasz Possilipótól érkezik (Fotó: Waterpoloworld.com)
Három játékos bejelentésével véglegessé vált a ZF-Eger férfi vízilabdacsapatának 2017–2018-as kerete: a bajnoki ezüstérmesnél folytatja pályafutását Marko Avramovics, Sztrahinja Rasovics, illetve Angelosz Vlahopulosz.

 

Azt az előző szezon befejezése óta tudni lehetett, hogy Erdélyi Balázs az OSC-ben folytatja pályafutását, az olimpiai bajnok Milos Csuk Szolnokra igazolt, míg Borisz Vapenszki minden bizonnyal a görög bajnok Olympiakoszhoz távozik.

Érkezési oldalon sem történt meglepetés, hiszen ahogy azt korábban megírtuk, Marko Avramovicsot, Sztrahinja Raszovicsot, illetve Angelosz Vlahopuloszt jelentette be a klub hivatalosan is.

A Ferencvárostól átigazolt harmincéves szerb Avramovics a 2009-es római világbajnokságon arany-, 2011-ben ezüstérmet szerzett. Az Európa-bajnokságok tekintetében egy második és harmadik hely a mérlege, emellett háromszoros Világliga-, illetve egy-egy Világkupa-, és Universiade-győztesnek mondhatja magát.

Honfitársa, a spanyol CNA Barcelonetától szerződtetett, 25 éves Sztrahinja Rasovics öt évig a Stella Rossa pólósaként szerepelt, majd a legjobb barcelonai együttesnél két idényt húzott le.

A görög Angelosz Vlahopulosz idén az olasz Possilipo Napoliban játszott, korábban azonban hosszú időszakon át az Olympiakosz alapembereként tekintettek rá. A válogatottal a 2015-ös világbajnokságon bronzérmet szerzett, míg egy évre rá a belgrádi Eb-n negyedik, a riói olimpián hatodik volt a görögökkel.

A ZF-Eger férfi csapatának 2017–2018-as kerete:
Kapusok:
Braniszlav Mitrovics, Csiszár Boldizsár
Mezőnyjátékosok: Angelosz Vlahopulosz, Angyal Dániel, Biros Barnabás, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kovács Gergő, Lőrincz Bálint, Marko Avramovics, Sztrahinja Rasovics, Uros Csucskovics
Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik