Férfi vízilabda: ötösökkel nyerte meg a BENU-kupát a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2018.07.07. 12:42
null
A három gólt szerző Kovács Gergő a magyar válogatott legeredményesebb tagja volt (Fotó: Tumbász Hédi)
A 8–8-as rendes játékidőt követően ötméteresekkel legyőzte Ausztráliát a magyar férfi vízilabda-válogatott, így megnyerte a Hajós uszodában rendezett BENU-kupát.

 

Legutóbb majdnem két héttel ezelőtt, a világliga Budapesten rendezett nyolcas döntőjének a kezdetén találkozott a magyar és az ausztrál válogatott, de nem lehetett azt várni, hogy a BENU-kupa megnyeréséért zajló csata az akkori, 12–5-ös magyar sikerhez hasonló meccset hoz.

Két magyar góllal kezdődött a meccs, Vámos Márton ötméterest értékesített, majd Kovács Gergő tüzelt a kapuba a kapásoldalról. Az idehaza is jól ismert, ősztől a Ferencvárost erősítő Aaron Younger gyorsan szépített, ráadásul Joseph Kayes is betalált, így 2–2-vel zárult a negyed. A folytatásban is tartották egymással a lépést a felek. A 10. percben Erdélyi Balázs egy szempillantás alatt gólra váltott egy kettős fórt, majd Kovács Gergő már a második gólját jegyezte. Younger ugyan ismét beköszönt, ám a 21. születésnapját ünneplő Vogel Soma nagy védéseket mutatott be, és a védelem is jól segítette a dolgát (4–3).

A harmadik negyedben volt esély arra, hogy több góllal meglépjen a válogatott, de mindig jött Younger, aki a tűzközelben tartotta az ausztrálokat. Manhercz Krisztián pazar lövése hat perccel a vége előtt ismét kettőre növelte a különbséget (8–6), ám Joseph Kayes nem kevésbé szépen megjátszott emberelőnyből szépített. Az utolsó pillanatokban Vogel jól állta az ausztrál rohamokat, de 24 másodperccel a vége előtt emberelőnyt kapott az ellenfél. Ha pedig fór, akkor Kayes, így következhettek az ötméteresek (8–8).

A párbajban Vogel Soma is védett egy lövést, míg Kovács Gergő bevágta az utolsót, így a sikerrel a magyar válogatott nyerte meg a BENU-kupát.

FELKÉSZÜLÉSI TORNA, BENU-KUPA
3. FORDULÓ
Magyarország–Ausztrália 8–8
(2–2, 2–1, 3–3, 1–2) – ötméteresekkel 4–3
A magyar gólszerzők: Kovács G. 3, Manhercz 1, Vámos 1, Mezei 1, Jansik 1, Erdélyi 1

A TORNA VÉGEREDMÉNYE
1. MAGYARORSZÁG3
21

28–237
2. Ausztrália
3
2
1

27–24 7
3. Egyesült Államok
3
1

2
28–20
3
4. Románia
3


316–32 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik