Férfi vízilabda: megvan a hollandok elleni keret

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.05. 22:36
Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya keretet hirdetett a Hollandia elleni március 20-i világliga-mérkőzésre.

Januárban világliga, februárban Európa-kupa, márciusban újra világliga. 2018 eleje ilyen sorminta alapján íródik, avagy ebben a hónapban ismét a világliga európai selejtezőjében lesz érdekelt férfiválogatottunk, amely 20-án Debrecenben Hollandiát fogadja – olvasható a Magyar Vízilabda-szövetség honlapján. Hódmezővásárhelyen Spanyolországot (vl), Kecskeméten sorrendben Grúziát, Romániát, Spanyolországot és Franciaországot győzte le Märcz Tamás együttese (Ek) – mindkét helyen közönségsikert aratott, amire a Hajdúságban is jó esély van. Egyrészt arrafelé is szeretik az emberek a vízilabdát, másrészt a decemberi mérkőzésen idegenben voltak jobbak (13–6) a mieink, avagy nem vitás, egyértelműen a két hét múlva esedékes mérkőzés esélyesei.

„Azért a kinti mérkőzésen látszott, a hollandok képesek kellemetlen perceket okozni, szóval lebecsülni nem szabad őket – tette hozzá Märcz Tamás, aki megnevezte keretét a mérkőzésre. – Tizennégy játékost hívtam meg. Ha csak két napunk is lesz közösen, a tapasztalatok azt mutatják, nem tudunk tizenhárman rendesen edzeni, gyakorolni, szükség van még egy játékosra. A meccskeretet majd a helyszínen, Debrecenben jelölöm ki. A keretben ezúttal nem található Vámos Márton, aminek egyszerű oka van: szeretném a csapatot nehezebb helyzetbe hozni. Marci szerepe ugyanis nagyon meghatározó, sokszor olyan helyzetből is eredményesek vagyunk, ami nem feltétlenül kidolgozott helyzet, kvalitása azonban átlendíti egy-egy nehéz helyzetben a csapatot. Tekintettel arra, hogy bármikor bármi megtörténhet, ő sem lesz feltétlenül mindig a vízben, muszáj erre is felkészíteni a csapatot. Ráadásul – mint többen természetesen – komoly terhelés alatt van, ezúttal kap egy kis pihenőt. Felhasználom a mérkőzést arra, hogy kicsit fiatalabb, bátrabb csapatot dobunk majd harcba. Vannak, akik újra vagy először vannak a keretben, és az utóbbi időben folyamatosan jó teljesítményt nyújtanak a klubjukban. Ide tartozik Nagy Ádám, aki a sérüléséből jött vissza az utóbbi hónapokban, és ha még nincs is százszázalékos fizikai állapotban, egyre inkább közelít ahhoz, védőként és gólerős játékosként is bevethető. Sedlmayer Tamásról nyáron, az universiadén jó tapasztalatokat szereztem, az erős Fradiban is meghatározó, meccseket eldöntő szerepet játszik, mindenképpen szeretném megadni neki a válogatottban is a lehetőséget. Újra velünk lesz Vadovics Viktor, akivel elégedett voltam legutóbb, mondtam is neki, hogy ezen a meccsen számítok rá – ráadásul vele és Zalánki Gergővel meglesz a két balkezes, azaz szerkezetileg sem változunk. Centerben Német Toni az Európa-kupa-selejtezőn velünk volt, a Fradiban is jól játszik, üde színfoltja a posztján a versenynek. A védőknél is folyamatosan forgatom a csapatot, ezúttal a múltkor mellőzött, de nem elfelejtett Török Béla is ott van, ezen a poszton is nagy a verseny a játékosok között.”

A HOLLANDOK ELLENI KERET
Kapusok:
Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Sedlamyer Tamás (FTC), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc), Zalánki Gergő (Szolnok)

FÉRFI VÍZILABDA VILÁGLIGA
EURÓPAI SELEJTEZŐ, C-CSOPORT
Az állás:
1. Magyarország 6, 2. Spanyolország 3, 3. Hollandia 0

Következik: 4. játéknap, 2018. március 20.
Magyarország–Hollandia, Debrecen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik