Férfi vízilabda: legyőzte Kínát a magyar válogatott

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2018.06.30. 20:18
null
Ma is szép idő várta a csapatok Duisburgban (Fotó: waterpolo.hu)
A magyar férfi vízilabda-válogatott – pénteki vereségét követően – szombaton magabiztosan megnyerte a második mérkőzését a négycsapatos németországi nemzetközi tornán: az együttes Kína legjobbjait verte meg hat góllal.

A magyar férfiválogatott az amerikaiaktól elszenvedett vereség után a kínaiak ellen folytatta szereplését a duisburgi felkészülési tornán. Märcz Tamás együttese ezúttal is jól kezdett, az első két negyed ennek ellenére kiegyenlített játékot hozott.

A térfélcserét követően aztán felőrölte kellemetlen stílusú ellenfelét a fiatal magyar csapat, az 5–0-ra megnyert harmadik negyeddel el is dőlt a küzdelem.

A 13–7-re jobbnak bizonyuló válogatott két legeredményesebb játékosa a négy gólig jutó Manhercz Krisztián és a háromszor beköszönő Vadovics Viktor volt. Az együttes vasárnap 13.45-től a házigazda németek ellen zárja a tornát.

FÉRFI VÍZILABDA, NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, DUISBURG
Magyarország–Kína 13–7 (3–3, 3–3, 5–0, 2–1)
Duisburg, 150 néző. V: Homolka, Schürmann (németek)
MAGYARORSZÁG: Kardos – Manhercz K. 4, Erdélyi 1, Angyal, Német T. 1, Sedlmayer 1, Vadovics 3. Csere: Vogel (kapus), Bedő, Kovács Gergő 2, Nagy Á., Pohl, Török B. 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
KÍNA: Vu Hung-huj – Csin Fa-ta, Liang Nien-hsziang 1, Csu Cseng-hao, Hszie Cö-kaj, Sa Si, Csen Csung-hszien, Csen Zsuj, Csen Ji-min 1, Csang Csu-feng 5, Liu Hsziao, Csou Ko-lin. Szövetségi kapitány: Petar Popovics

MESTERMÉRLEG
Märcz Tamás:
– Az eredménnyel elégedett vagyok, hiszen magabiztosan nyertünk, de az első két negyedben, amíg bírta erővel, tartotta velünk a lépést a kínai együttes, és ehhez a védekezésben elkövetett pontatlanságaink is kellettek. A harmadik negyedben rátettünk még egy lapáttal, keményebben és gyorsabban játszottunk, ennek köszönhetően felőröltük az ellenfelet. Ezen a találkozón jó százalékkal értékesítettük a helyzeteinket. A csapat mérkőzés közben is fejlődött, és kellett is az önbizalom-növelő győzelem, mert vasárnap nehéz mérkőzés vár ránk a németek ellen, akik nagyon egyben vannak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik